Βαθύ: Δεν θα συστεγαστούν με το 2ο Δημοτικό Σάμου τα παιδιά – Συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση

00:17 11/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Παράταση στην τηλεκπαίδευση πήραν για μία ακόμη εβδομάδα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Βαθέος αφού παρόλο που επιτροπή Παιδείας είχε αποφασίσει να συστεγαστούν στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Σάμου τελικά προέκυψε ότι η απόφαση αυτή δεν είχε λάβει υπόψη της την δυναμικότητα του σχολείου. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να συνταχθεί κατεπείγον έγγραφο προς την ΚΤΥΠ για σύσταση επιτροπής με εξειδικευμένο μηχανικό ο οποίος θα εξετάσει και θα πιστοποιήσει την καταλληλότητα του κτιρίου ως προς τη δυναμικότητα σε αριθμό μαθητών που μπορούν να φιλοξενηθούν τόσο στο κτίριο του δεύτερου δημοτικού όσο και στην

πινακοθήκη τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που επιτάσσουν οι νέες συνθήκες μετά την υγειονομική κρίση του κοροναϊού καθώς επίσης και της μετασεισμικής δραστηριότητας. Μέχρι να ληφθεί η σχετική πιστοποίηση οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Βαθέος θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση. Εξάλλου ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Σάμου ενημέρωσε ότι τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του δήμου δυτικής Σάμου ξεκινάνε όλα κανονικά το μάθημα τη Δευτέρα. Τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου ξεκινάνε 16 σχολικές μονάδες στον φυσικό τους χώρο , 5 σχολικές μονάδες έχουν ήδη μεταστεγαστεί, ενώ 7 σχολικές μονάδες ξεκινάνε εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως προσωρινή λύση μέχρι να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

 

 

The post Βαθύ: Δεν θα συστεγαστούν με το 2ο Δημοτικό Σάμου τα παιδιά – Συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
2ο δημοτικο σαμου
Τυχαία Θέματα