Βόλος: Έγκριση Κανονιστικής για παζάρι από Οικονομική

15:19 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη λευκή ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η Κανονιστική Απόφαση για την εμποροπανήγυρη του Βόλου που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο, από την Οικονομική Επιτροπή ενώ η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής που συνεδρίασε νωρίτερα την ενέκρινε ομόφωνα.

Υπήρξαν διαφοροποιήσεις στην αρχική εισήγηση αναφορικά με την χωροθέτηση του εμπορικού τμήματος και του Λούνα Παρκ, αλλά και ως προς τις τιμές των περιπτέρων και την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για το Λούνα Παρκ, ενώ η κατασκευή των περιπτέρων θα βαρύνει τους επαγγελματίες της εμποροπανήγυρης.

Ειδικότερα,

το εμπορικό τμήμα του παζαριού θα λειτουργήσει δίπλα από το κλειστό μπάσκετ της Ν. Ιωνίας, θα ακολουθήσουν ψησταριές και περίπτερα χαλβάδων – λουκουμάδων, ενώ το Λούνα Παρκ θα στηθεί απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Τα περίπτερα της Εμποροπανήγυρης ανέρχονται σε 332, με τις 20 θέσεις, για την εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων (λουκουμάδων, χαλβάδων), ενώ προβλέπεται να λειτουργήσουν 12 θέσεις διαστάσεων 3Χ9 μ. για την εγκατάσταση ψησταριών.

Όσον αφορά στο τέλος χρήσης που θα πληρώσουν οι επαγγελματίες στο Δήμο, οι τιμές για τα περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας είναι 180 € και για τα γωνιακά περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας 200 € (όσο και πέρυσι), οι τιμές για τα περίπτερα χαλβάδων-λουκουμάδων ορίστηκαν στα 400 € (στα ίδια επίπεδα με πέρυσι), για τις θέσεις ψησταριών σε 1.100 € (από 1.600 € πέρυσι), ενώ η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για το Λούνα Παρκ ορίζεται στα 42.000 € (από 53.000 πέρυσι).

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του ανοιχτού Διεθνή Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου και των απόρων και κατακύρωσε το αποτέλεσμα την εταιρία Χούτος, που ήταν και η μοναδική συμμετέχουσα, με το ποσό των 416.508 ευρώ για ένα χρόνο.

Επίσης εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα πρόχειρων Μειοδοτικών Διαγωνισμών για την Περισυλλογή -φιλοξενία φροντίδα αδέσποτων ζώων (σκυλιών) των Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Βόλου, στο Δημοτικό ενδιαίτημα στη Θέση «Μαραθάς», για χρονικό διάστημα 12 μηνών, προϋπολογισμού 59.040 € με ανάδοχο τον Ν. Πολύζο, μοναδικό υποψήφιο, αλλά και του διαγωνισμού Κτηνιατρική περίθαλψη αδέσποτων ζώων του ενιαίου Δήμου Βόλου για έτος ενδεικτικού προϋπολογισμού 39.925,80 €, με ανάδοχο τον Κ. Παγουρτζή.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή έκρινε άγονο το διαγωνισμό για την προμήθεια λαμπτήρων led, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου, που θα τοποθετηθούν στο κομμάτι της 2ας Νοεμβρίου, από την Παγασών προς Ν. Ιωνία, διότι οι δύο ενδιαφερόμενοι ανάδοχοι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού. Ήδη κατασκευάστηκε το πρώτο κομμάτι (Δημαρχείο Βόλου – Παγασών) και ο Δήμος προκηρύσσει το δεύτερο κομμάτι, που θα κατασκευάσει άλλη εταιρία, ώστε το Πανεπιστήμιο και άλλοι φορείς πιστοποίησης να συγκρίνουν το πιο αποδοτικό πρόγραμμα, ώστε να επεκταθεί η εφαρμογή του σε όλη την πόλη.

The post Βόλος: Έγκριση Κανονιστικής για παζάρι από Οικονομική appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα