Βόλος: Εξάωρη στάση εργασίας από ΕΚΑΒ και στη Μαγνησία

12:43 20/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε το ΕΚΑΒ σήμερα από τις 8 π.μ. έως τις 2.μ. συμμετέχει και το ΕΚΑΒ Μαγνησίας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για ανάθεση του έργου του σε ιδιώτες, τόσο στις αεροδιακομιδές, όσο και στις διακομιδές με ασθενοφόρα. Σήμερα στο Βόλο κινούνταν δύο ασθενοφόρα

για να καλύψουν τις ανάγκες.

Η τροπολογία σε σχέδιο νόμου έχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί σήμερα στη βουλή. Με αυτό δίνεται η δυνατότητα στο ΕΚΑΒ να κάνει συμβάσεις με αεροπορικές εταιρίες για το κομμάτι των αερομεταφορών, αλλά «και σε άλλα μέσα», ενώ δημιουργούνται παράθυρα για την απασχόληση του προσωπικού μέσω εργολα΄βου.

«Ο φόβος μας είναι ότι, ξεκινάει η ιδιωτικοποίηση μέρους του ΕΚΑΒ και όπου υπάρχουν ελλείψεις και αδυναμίες, να καλύπτονται από ιδιώτες», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου, Κ. Χατζησταματίου και εκτίμησε ότι ανοίγει «παράθυρο» για να μπουν οι ιδιώτες στον τομέα και του ΕΚΑΒ.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων, νομίζει ότι είναι πιο συμφέρον να κάνει συμβάσεις με ιδιώτες, παρά να προσλάβει προσωπικό, ενώ οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι αν γίνει αυτό θα σταματήσουν και οι προσλήψεις.

Σε λίγο συνεδριάζει η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού του ΕΚΑΒ για να αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα