Βόλος: Το ΚΚΕ τιμά τους 20 δημοσιογράφους της «Αναγέννησης»

14:25 22/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ και το παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑΔΣΕ, τιμούν και φέτος τη μνήμη των 156 συντρόφων και αγωνιστών που εκτελέστηκαν από το αστικό κράτος την περίοδο Δεκέμβρης 1947 – Σεπτέμβρης 1949 στο Καζανάκι. Πρόκειται για στελέχη και μέλη της Οργάνωσης του Βόλου, μαχητές του ΔΣΕ

των γύρω περιοχών και δεκάδες οπαδούς που έδιναν τη μάχη μαζί με τους κομμουνιστές την περίοδο της ένοπλης σύγκρουσης του Δημοκρατικού Στρατού. Η φετινή εκδήλωση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ, επέτειος για την οποία πανελλαδικά αλλά και στη Μαγνησία πραγματοποιούνται εκδηλώσεις τιμώντας τη μεγάλη τρίχρονη εποποιία του.

Στη φετινή εκδήλωση στο Καζανάκι, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 7:30 το απόγευμα, θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη.

Όπως ανέφερε το μέλος της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ, Απόστολος Ριζόπουλος, «φέτος τιμώνται οι εκτελεσμένοι σύντροφοι που ήταν χρεωμένοι στην έκδοση και διακίνηση της εφημερίδας «Αναγέννηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα