Βρετανία: Τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση προσώπων από ΕΕ το 2019

15:15 31/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον Μάρτιο του 2019, όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, θα τερματιστεί η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν άμεσες αλλαγές στους κανόνες μετανάστευσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.

O εκπρόσωπος της Μέι πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είχε καθορίσει κάποιες λεπτομέρειες, περιλαμβανομένων των προτάσεων για τα δικαιώματα των

Ευρωπαίων πολιτών μετά το Brexit: «Άλλα στοιχεία για το σύστημα μετανάστευσης μετά το Brexit πρέπει να εισαχθούν εν ευθέτω χρόνω, θα ήταν λάθος να εικάζουμε για το πώς μπορεί να είναι αυτά ή να αφήνουμε να εννοηθεί ότι η ελεύθερη μετακίνηση θα συνεχιστεί ως έχει».

Μετά τις μάλλον αντικρουόμενες δηλώσεις από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της Μέι τις τελευταίες ημέρες, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβερνητική θέση για το Brexit παραμένει αυτή που παρουσίασε η πρωθυπουργός τον Ιανουάριο.

Οι λεπτομέρειες για την εφαρμοστική περίοδο μετά το Brexit είναι θέμα διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε, αλλά η Βρετανία δεν επιδιώκει μια λύση «εκ των ενόντων», όπως ανέφερε προ ημερών η εφημερίδα Financial Times.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα