Βρυξέλλες: Σύσκεψη αποκλειστικά για το Brexit

18:40 14/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι πρεσβευτές των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κλήθηκαν σε συνεδρίαση με θέμα το Brexit στις 19.30 στις Βρυξέλλες, ανέφεραν διπλωματικές πηγές. Διπλωματικές πηγές της ΕΕ, ανέφεραν ότι οι πρεσβευτές ενημερώθηκαν ότι δεν έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί καμία συμφωνία με τη Βρετανία σχετικά με τους όρους του διαζυγίου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, ο ενημερωτικός ιστότοπος Politico μετέδωσε, επικαλούμενος τρεις διπλωμάτες της ΕΕ, ότι οι διαπραγματευτές για το Brexit

κατέληξαν σε συμφωνία.

Brexit secretary makes surprise trip to Brussels for crunch talks with Michel Barnier pic.twitter.com/t6ia0vEEYh

— The Independent (@Independent) October 14, 2018

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο Βρετανός υπουργός Ντόμινικ Ράαμπ, που είναι αρμόδιος για το Brexit, πραγματοποιεί επίσκεψη- έκπληξη στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τον επικεφαλής των Ευρωπαίων διαπραγματευτών, Μισέλ Μπαρνιέ. Η συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε από έναν εκπρόσωπο του Ράαμπ.

Την Tετάρτη αναμένεται στις Βρυξέλλες η πρωθυπουργός της Βρετανίας,Τερέζα Μέι, για τη Σύνοδο Κορυφής, την οποία αναμένεται να μονοπωλήσουν οι όροι του «διαζυγίου».

Η ευρωπαϊκή πλευρά έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της με τα σχέδια «εξόδου» της Τερέζα Μέι, όσον αφορά τη στάση της για τη μετανάστευση για τις επισημάνσεις της ότι οι πολίτες της Ε.Ε. θα αντιμετωπίζονται όπως ακριβώς και εκείνοι τρίτοι χωρών, κάτι που πρακτικά σημαίνει το τέλος στην ελεύθερη μετακίνησή τους.

Το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας και η προοπτική σκληρών συνόρων, παραμένει επίσης ακανθώδες.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα