Υποσχέσεις για αντικειμενικές και δίκαιες αποζημιώσεις

11:04 22/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ικανοποίηση του για τη χθεσινή σύσκεψη στο γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ο ποίος είπε:

«Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το μέγεθος και η έκταση των ζημιών και αυτό που ζητήσαμε ήταν η άμεση και έγκυρη εκτίμηση των ζημιών. Συζητήσαμε για το πρόβλημα των ροδακινοπαραγωγών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη διάθεση του προϊόντος και τις χαμηλές τιμές διάθεσης του στην αγορά. Πήραμε την

υπόσχεση ότι το πρόβλημα εξετάζεται συνολικά και γίνονται προσπάθειες από το υπουργείο να συνταχθεί ένας φάκελος ώστε οι ροδακινοπαραγωγοί να αποζημιωθούν από το πρόγραμμα «Κρίση της αγοράς» εφόσον εγκριθεί από την Ε.Ε.».

Αναφορικά με τις ζημιές του 2016 ο κ. Σαρχώσης επεσήμανε ότι θα αποζημιωθούν από τα ΠΣΕΑ σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ ο οποίος υποσχέθηκε να εντάξει στο πρόγραμμα και τους 50 παραγωγούς του Δαμασίου που δεν είχαν αφήσει μάρτυρα στα χωράφια που υπέστησαν ζημιά.

Τέλος για τους παραγωγούς του Αργυροπουλίου που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και δεν αποζημιώθηκαν, ο δήμαρχος Τυρνάβου διαβεβαίωσε ότι από τις αρχές έως στα τέλη Ιουλίου θα δοθούν τα χρήματα στους παραγωγούς οι αποζημιώσεις τους.

Συνολικά στον Δήμο Τυρνάβου τα χρήματα που δόθηκαν η θα δοθούν για ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες της περιοχής ανέρχονται περίπου στα 5 εκ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα