Ζάκυνθος: «Για την ενδιάμεση λύση αποφασίζει μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο»

17:07 20/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η εντιμότητά μας και η διαφάνεια είναι τα όπλα μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε εχθές ο δήμαρχος Ζακύνθου, Π. Κολοκοτσάς, ως απάντηση σε εκείνους που στοχοποιούν τον ίδιο και την παρούσα δημοτική αρχή για τις ενέργειες τους στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην ανακοίνωση, για άλλη μια φορά, ο κ. Κολοκοτσάς καλεί «όλες τις Αρχές και τους φορείς του τόπου να συνειδητοποιήσουν πως η Ζάκυνθος κινδυνεύει, εφόσον δεν λυθεί το θέμα των απορριμμάτων», ενώ, στη συνέχεια, υποστηρίζει ότι «το τελευταίο διάστημα ζούμε το θέατρο

του παραλόγου με βρισιές και ντομάτες στο Δημαρχείο, που αποτελεί το σπίτι του λαού» και ότι «οι αντιδρώντες παρακινήθηκαν βέβαια και από πρώην Δημάρχους», συμπληρώνοντας πως «όλοι λένε θεωρίες για το ζήτημα των απορριμμάτων.

Ανακύκλωση στην πηγή, ολοκληρωμένη διαχείριση. Άπαντες όμως, δεν υποδεικνύουν το χώρο που θα γίνονται όλα αυτά. Αν νομίζουν ότι με το να εξυβρίζουν τον Δήμαρχο στα ραδιόφωνα θα λύσουν το πρόβλημα, είναι γελασμένοι».

Επίσης, αναφορικά με την χωροθέτηση της ενδιάμεσης λύσης διαχείρισης απορριμμάτων ο δήμαρχος αναφέρει πως «… είναι ζήτημα για το οποίο αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Κανένας Υπουργός και κανένα Υπουργείο δεν είναι αρμόδιο για αυτό το θέμα», ενώ, στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι «πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως με το να λιθοβολούν τον Δήμαρχο και να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια, το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Περιμένουμε έναν χρόνο τώρα να μας δώσουν την έγκριση για την ενδιάμεση λύση στον «Λίβα»». Σε ο,τι δε αφορά στην εγκατάστασή της στη περιοχή του Γαλάρου, ο δήμαρχος επί λέξει αναφέρει ότι «για το Γαλάρο τονίζω πως αναφέρεται στον οδικό χάρτη του Υπουργείου Εσωτερικών, όμως δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η οριστική λύση είναι ο «Λίβας» και έχουμε χρηματοδοτηθεί με 17 εκ. ευρώ. Για την ενδιάμεση προσπαθούμε να αδειοδοτήσουμε δύο ακόμη χώρους».

Ωστόσο, σύμφωνα με σημερινή πληροφόρηση σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ Ζακύνθου, του προέδρου του ΦΟΔΣΑ, Παναγιώτη Μυλώνα, δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για τις ενέργειες αδειοδότησης άλλης περιοχής για τη λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης -καθώς το χρονικό περιθώριο προσωρινού ανοίγματος του ΧΥΤΑ του Σκοπού λήγει σε δύο μήνες- με την περιοχή του Γαλάρου να εμφανίζεται ως μονόδρομος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζάκυνθος, Εξακολουθεί, ΥΠΕΣ, Γαλάρο,zakynthos, exakolouthei, ypes, galaro