Ζάκυνθος: «Καταιγισμός» ελέγχων στο Eπιμελητήριο

16:52 19/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Καταιγισμός» ελέγχων στο επιμελητήριο Ζακύνθου μετά το αίτημα, αυτή τη φορά προς τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, για έλεγχο των πεπραγμένων της θητείας του προέδρου επιμελητηρίου Ζακύνθου, Δ. Γαργαλέα, που θα υποβάλλει το μέλος του δ.σ., Μαρίνος Στουφής, ενώ, έχει προηγηθεί κατάθεση αιτήματος προς την υπηρεσία οικονομικής επιθεώρησης του υπουργείου οικονομικών και τον εισαγγελέα διαφθοράς για τη διενέργεια ελέγχου στην οικονομική και διοικητική διαχείριση του τοπικού επιμελητήριου, από τον πρόεδρο του τμήματος μεταποίησης, Πέτρο Λάζαρη. Εντωμεταξύ, να σημειωθεί ότι, μετά τη δημοσιοποίηση

της τελευταίας ενέργειας του κ.Λάζαρη, σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Ζακύνθου του κ. Γαργαλέα, διεξάγεται εδώ και έναν χρόνο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, γεγονός που προκάλεσε την καταγγελία του κ.Στουφή – στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ.- για τον τρόπο που έγινε η σχετική διαδικασία ανάθεσης, εκφράζοντας, μάλιστα, επιφυλάξεις για το πόρισμα που θα εκδοθεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουφής έθεσε σειρά ερωτημάτων για τη διενέργεια ελέγχου από ελεγκτική εταιρεία, όπως, μεταξύ άλλων, για το πως κάνει έλεγχο στα οικονομικά του φορέα «χωρίς να υπάρχει έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού από το υπουργείο, χωρία να έχουν σταλεί εγγράφως και νομίμως τα απαιτούμενα έγγραφα και χωρίς να έχει υπογραφεί η ανάλογη σύμβαση καθορισμού όρων και ύψους της αμοιβής τους». Μάλιστα, διερωτώμενος, πως δίνονται τα οικονομικά στοιχεία σε μια ελεγκτική εταιρεία χωρίς να έχουν προηγηθεί οι νόμιμες διαδικασίες και εάν μπορεί μια οποιαδήποτε τέτοιας μορφής εταιρεία να έχει πρόσβαση στα αρχεία του φορέα, ζήτησε να λάβουν θέση τα μέλη της διοικητικής επιτροπής και του δ.σ., όπως και η διοικητική προϊσταμένη και ο οικονομικός επόπτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα