Ζάππειο, Χαρά, Δίλοφο στο επίκεντρο του χαλαζιού-τεράστιες ζημιές

11:35 9/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η έντονη βροχή και το χαλάζι που έπεσαν χθες αργά το μεσημέρι προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες, δρόμους και αυλές σπιτιών κυρίως στο Ζάππειο του δήμου Κιλελέρ.

Μετά τις 14.00 το χαλάζι άρχισε να πέφτει σε μέγεθος φουντουκιού επί μισή ώρα συνεχόμενα. Σάρωσε σιτάρια, βαμβάκια, βιομηχανική ντομάτα στη Νίκαια, το Ζάππειο, τη Χαρά, το Δίλοφο και αλλού.

Η έντονη βροχόπτωση που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα ο δρόμος Λάρισας-Φαρσάλων στο ύψος του Ζαππείου να πλημμυρίσει, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και στην

άσφαλτο.

Από το δήμο Κιλελέρ θα κινηθούν οι διαδικασίες ώστε τα χωριά που επλήγησαν περισσότερο να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο Ζάππειο για αυτοψία βρίσκονται αυτή την ώρα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, αντιδήμαρχοι κλπ.

Οι αγρότες πλέον βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι καλλιέργειές τους είχαν ήδη υποστεί ζημιές από χαλαζοπτώσεις και βροχοπτώσεις το προηγούμενο διάστημα και τώρα δόθηκε, όπως λένε, το οριστικό χτύπημα.
Ανησυχούν και για την ταχύτητα με την οποία θα ανταποκριθεί ο ΕΛΓΑ, αλλά και για το αν και πώς θα καλυφθεί όλη η απώλεια της παραγωγής.

Αυτή την περίοδο στον θεσσαλικό κάμπο οι αγρότες αλωνίζουν τα σιτάρια, αλλά στα χωριά που χτύπησε το χαλάζι, όσοι δεν πρόλαβαν να αλωνίσουν μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή και απώλεια εισοδήματος στο 100%…

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο αντλήθηκαν από τον ιστότοπο ifarsala.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα