10 λόγοι για να μην προσπαθήσεις ποτέ να γίνεις τέλειος!

12:07 28/12/2020 - Πηγή: iPop

Ζούμε αναζητώντας την τελειότητα και πείθουμε τους εαυτούς μας ότι το τέλειο υπάρχει, όμως η αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να είσαι τέλειος κι ήρθε η ώρα να το καταλάβεις.

Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να είσαι αληθινός και η στιγμή που θα το καταλάβεις θα είναι και η καλύτερη! Η τελειομανία μπορεί να σε βλάψει χωρίς καν να το καταλάβεις και η προσπάθεια προς το “τέλειο” ίσως σε πληγώσει περισσότερο απ’ όσο περιμένεις.

Είσαι άνθρωπος, κάνεις λάθη, έχεις τα καλά και τα κακά σου και δεν είσαι τέλειος, όχι τόσο γιατί δεν μπορείς, αλλά γιατί πραγματικά δεν χρειάζεται. Κι ανάθεμα

αν υπάρχει το τέλειο, αυτό που όλοι κυνηγάνε να γίνουν, αλλά δεν καταφέρνουν. Είναι και λίγο υποκειμενικό, έτσι δεν είναι; Δηλαδή αυτό που πιστεύω εγώ ως τέλειο μπορεί για σένα να μην είναι.

Γιατί δεν πρέπει να είσαι τέλειος;

Γιατί δεν πρόκειται να απολαύσεις τη ζωή κυνηγώντας το τέλειο και βλέποντας παντού λάθη. Γιατί χάνεις χρόνο από όμορφες στιγμές που αξίζουν για να πετύχεις κάτι ακατόρθωτο. Γιατί πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν θα σου αρέσει και η επιτυχία σου δε θα είναι ποτέ αρκετή. Γιατί δεν αφήνεις ποτέ τον εαυτό σου να είναι ελεύθερος και αληθινός. Γιατί προσπαθείς να επιβάλλεσαι σε όλους γύρω σου και θες να τους αλλάξεις. Γιατί είσαι πάντα εγκλωβισμένος στα “κουτάκια” και τα πρέπει σου. Γιατί δεν νιώθεις ποτέ αρκετά καλός. Γιατί έχεις ένα συνεχές άγχος για την τελειομανία. Γιατί αποφεύγεις να δοκιμάζεις νέα πράγματα μην τυχόν και κάνεις λάθος. Γιατί πολύ απλά δεν θα είσαι ο εαυτός σου! Pexels

Η ζωή είναι απόλαυση, παρ’ όλο που δεν είναι όλα ρόδινα και τέλεια και δεν πρέπει να είναι. Αφέσου σε αυτήν και απόλαυσε την κάθε στιγμή και την κάθε ευκαιρία που σου δίνεται. Το θέμα δεν είναι να είσαι τέλειος και να προσπαθείς να αγγίξεις την τελειότητα, αλλά να βελτιώνεσαι και να εξελίσσεσαι. Μόνο έτσι θα πας μπροστά και θα επωφελείσαι από καθετί που συμβαίνει. Επιδίωκε, λοιπόν, το καλύτερο εγώ σου κι όχι το τέλειο, γιατί μόνο έτσι θα είσαι αληθινός!

Αυτό που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στην επιτυχία

Μην ξεχνάς να είσαι εαυτός σου και η ευτυχία δεν είναι μακριά!

Pexels

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο 10 λόγοι για να μην προσπαθήσεις ποτέ να γίνεις τέλειος! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα