5 πράγματα που θέλεις να ξέρεις πριν αποφασίσεις να ανακαινίσεις το σπίτι σου

16:47 2/6/2021 - Πηγή: iPop

H ανακαίνιση σπιτιού είναι μια συναρπαστική διαδικασία, καθώς ξαναφτιάχνεις τον χώρο σου για να γίνει πιο λειτουργικός, να εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σου και φυσικά να ταιριάζει περισσότερο με την αισθητική σου.

Μπορεί να θέλεις να ανακαινίσεις όλο το σπίτι σου ή ένα μέρος του, όπως η κουζίνα ή το μπάνιο, ή να αλλάξεις δάπεδα. Ό,τι κι αν είναι αυτό που θέλεις να αλλάξεις στον χώρο σου, θα πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά, να βγάλεις πλάνο, να υπολογίσεις τη δουλειά και τα έξοδα και φυσικά να κάνεις την απαραίτητη έρευνα αγοράς.

Τι πρέπει να θυμάσαι, λοιπόν, πριν πάρεις την απόφαση
να κάνεις ανακαίνιση σπιτιού;

Συνεργάσου με έναν διακοσμητή

Εάν έχεις κάποια πράγματα στο μυαλό σου θεωρητικά ή τα έχεις δει στα social media, ωστόσο, δεν ξέρεις πώς ακριβώς μπορούν να εφαρμοστούν στον δικό σου χώρο, θα είναι χρήσιμο να κρατήσεις ένα budget για να συνεργαστείς με έναν διακοσμητή εσωτερικών χώρων που θα σου δώσει την απαραίτητη κατεύθυνση και έμπνευση ανάλογα με τις ανάγκες σου.

10 φανταστικές ιδέες για νησίδα κουζίνας που θα αλλάξουν όλη την αίσθηση του χώρου σου

Ζήτα συγκεκριμένες τιμές και να είσαι προετοιμασμένος ότι πιθανώς να κοστίσει περισσότερο απ’ ό,τι νομίζεις

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε όταν ανακαινίζουμε στο σπίτι μας είναι ότι έχουμε ζητήσει εκτιμήσεις κι όχι τελικό κόστος. Επίσης, το τελικό κόστος πιθανότατα στο τέλος να βγει μεγαλύτερο απ’ αυτό που είχες αρχικά στο μυαλό σου. Γι’ αυτό θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ώστε να έχεις κάνει τα κουμάντα σου! Να ζητάς πάντα να σου λένε το τελικό κόστος των υλικών και της εργασίας για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως!

Unsplash/Spacejoy

Διάλεξε προσεκτικά τα υλικά

Εφόσον μπορείς, προτίμησε να δεις από κοντά και να πιάσεις όλα τα υλικά που θα αγοράσεις ώστε να είσαι σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ανταποκρίνεται σε αυτό που είχες φανταστεί.

Βρες τους κατάλληλους ανθρώπους

Εάν τα υλικά και η τεχνική που χρειάζονται αυτά τα υλικά είναι συγκεκριμένη, αναζήτησε τους αντίστοιχους ανθρώπους κι όχι απλά οποιονδήποτε τεχνίτη σου δώσει την καλύτερη προσφορά, γιατί μπορεί να μην έχει ξαναδουλέψει με τα συγκεκριμένα υλικά.

Μην τα κάνεις όλα μαζί

Εάν το budget σου είναι περιορισμένο, προτίμησε να φτιάξεις χώρο-χώρο το σπίτι σου κι όχι απλά όλο μαζί με φθηνότερα υλικά. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για σπίτι κι όχι για το μπλουζάκι που μπορεί απλά να βαρεθείς. Πάρτο σοβαρά και κάνε σωστή δουλειά που θα έχει διάρκεια στον χρόνο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο 5 πράγματα που θέλεις να ξέρεις πριν αποφασίσεις να ανακαινίσεις το σπίτι σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα