6 σπουδαία μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε απ’ τις LGBTQ+ σχέσεις
Τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας αρπάζουμε την ευκαιρία για να αναδείξουμε το σοβαρό ζήτημα των διακρίσεων και του φόβου που αντιμετωπίζει η LGBTQ+ κοινότητα. Η αλήθεια είναι πάρα πολύ απλή: Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να περπατήσει στον δρόμο με τον σύντροφό του. Καμία σχέση δεν θα έπρεπε να επικρίνεται από κανέναν. Αγάπη, σεβασμός, αποδοχή. Αυτά χρειαζόμαστε. Έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας για να εξαλείψουμε τις διακρίσεις και χρειαζόμαστε συνεχή υποστήριξη, όχι μόνο τις παγκόσμιες ημέρες. Οι LGBTQ+ σχέσεις που για πολλούς είναι κάτι παράξενο, περίεργο
Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνες οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που τείνουν να τις κάνουν πολύ ευτυχισμένες και θα μπορούσαμε όλοι μας να δώσουμε λίγη παραπάνω προσοχή σε αυτό.
Μια έρευνα που διενεργήθηκε απ’ το Open University στο Ηνωμένο Βασίλειο βρήκε ότι τα gay ζευγάρια έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένα σε σύγκριση με τα ετεροφυλόφιλα, και ένας απ’ τους λόγους είναι τα λιγότερα στερεότυπα φύλου.
6 πράγματα που μας διδάσκουν οι LGBTQ+ σχέσειςΙσότητα στις δουλειές του σπιτιού
Έχουμε κάνει πολλά βήματα και σε καμία περίπτωση δεν τους βάζουμε όλους στον ίδιο κουβά, αλλά δυστυχώς υπάρχουν μέχρι και σήμερα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, στα οποία θεωρείται δεδομένο πως ό,τι έχει να κάνει μα πλύσιμο, μαγειρική, πλυντήριο, στρώσιμο κρεβατιού το αναλαμβάνει η γυναίκα, επειδή αυτά είναι… γυναικείες δουλειές.
Κι αυτό δεν είναι μια μικρή λεπτομέρεια, αφού έρευνα που έγινε απέδειξε ότι η ποιότητα και η σταθερότητα σε μια σχέση είναι πιο υψηλή όταν τα ζευγάρια είναι χαρούμενα με τον διαχωρισμό των δουλειών του σπιτιού. Μήπως, λοιπόν, θα έπρεπε να παραδειγματιστούμε σε αυτό το κομμάτι απ’ τα gay ζευγάρια;
Think outside the box
Τα ζευγάρια της LGBTQ + κοινότητας, όπως αποδεικνύει η έρευνα, είναι πιο πρόθυμα να σκεφτούν έξω από το κουτί για το πώς θα έπρεπε να μοιάζει μια τυπική σχέση και είναι πιο ανοιχτά σε μη παραδοσιακά μοντέλα σχέσεων. Είναι πιθανότερο να αγκαλιάσουν τους κανόνες που επιθυμούν να θέσουν οι ίδιοι στη σχέση τους, κι όχι η κοινωνία.
ISTOCK / SVETIKDΠαγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: 70 χώρες θεωρούν ακόμα παράνομη την ομοφυλοφιλία
Όρια
Ένα απ’ τα πιο κοινά προβλήματα στις σχέσεις -το οποίο μπορεί να φέρει και χωρισμό- είναι η μη οριοθέτηση και για την ακρίβεια η μη επικοινωνία των ορίων και των προσδοκιών. Συχνά ξεχνάμε να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις γιατί υποθέτουμε ότι ο σύντροφός μας γνωρίζει ήδη τι ακριβώς θέλουμε και ποιες είναι οι ανάγκες μας.
Στη μελέτη με τίτλο «Enduring Love», διαπιστώθηκε ότι η αναγνώριση του ότι ο σύντροφος δεν είναι ικανός να διαβάσει το μυαλό, οδηγεί στην ανοιχτή επικοινωνία. Η συζήτηση και η καθιέρωση υγιών ορίων σε μια σχέση δημιουργεί τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για μια ευτυχισμένη και ουσιαστική σχέση.
Τα ομόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, εξασκούνται πολύ στις συζητήσεις και στην οριοθέτηση, μέσα από την υγιή επικοινωνία.
Θετική επικοινωνία
Όταν έχουμε αρνητικό τρόπο σκέψης, εστιάζουμε σε όλα τα μειονεκτήματα, τις δυσκολίες και τις αδυναμίες. Αντιθέτως, ένα θετικός τρόπος σκέψης μπορεί να συμβάλλει στη συνολική μας ευεξία.
Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε απ’ το Giuseppina Valle Holway, τα ομόφυλα ζευγάρια τείνουν να διαχειρίζονται τις διαφωνίες τους με πιο θετικό και εποικοδομητικό τρόπο, ανοίγοντας διάλογο και όχι φωνάζοντας.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες έρευνες που έχουν δείξει ότι ο έπαινος είναι βασικός παράγοντας στην ευτυχία της σχέσης. Μία μελέτη αποκάλυψε ότι τα ζευγάρια που επικοινωνούν τα επιτεύγματα και τα δυνατά σημεία των συντρόφων τους είναι πιο αφοσιωμένα μεταξύ τους, πιο αισιόδοξα για το μέλλον και βιώνουν μια μεγαλύτερη αίσθηση οικειότητας.
Όταν ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε το αυτονόητο και μας έκανε να πιστέψουμε ότι υπάρχει ελπίδα
Unsplash/ Stavrialena GontzouΑνοιχτή συζήτηση γύρω απ’ το σεξ
Μελέτες δείχνουν ότι τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια είναι ιδιαίτερα πιθανό να πιστεύουν ότι «πρέπει» να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, σεξουαλικά, χωρίς να το συζητούν. Στην πραγματικότητα, σε μια μελέτη που έγινε, οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς συζητούσαν τα ζευγάρια μεταξύ τους, αν και είχαν πάρει εντολή να επικοινωνήσουν σχετικά με το σεξ.
Τα ζευγάρια του ιδίου φύλου, από την άλλη πλευρά, τείνουν να μιλούν για τις σεξουαλικές επιθυμίες και ανάγκες τους, συχνά και καθ ‘όλη τη σχέση τους. Αφιερώνουν χρόνο και ενέργεια στο να μιλήσουν για το σεξ και δείχνουν να θέλουν να μάθουν για τις επιθυμίες του συντρόφου τους χωρίς να τις εικάζουν. Αυτό φυσικά οδηγεί σε καλύτερο σεξ!
Μεθοδικές κινήσεις
Επειδή κάποια πράγματα δυστυχώς δεν είναι δεδομένα για τα gay ζευγάρια, τείνουν να παίρνουν τις σοβαρές αποφάσεις πραγματικά σοβαρά. Για παράδειγμα, ο γάμος δεν είναι κάτι που τους το “επιβάλλει” η κοινωνία, ίσα ίσα σε πάρα πολλές χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- δεν μπορεί να παντρευτεί ένα ομόφυλο ζευγάρι.
Έτσι, όταν μιλάμε για μια τέτοια δέσμευση, όπως είναι ο γάμος, τα lgbtq ζευγάρια εργάζονται από κοινού προκειμένου να αποφασίσουν το πώς ακριβώς φαντάζονται το κοινό τους μέλλον.
Αυτά είναι μερικά απ’ τα μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε απ’ τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και από ζευγάρια κάθε είδους που βαδίζουν με βάση αυτές τις αρχές!
Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News
Το άρθρο 6 σπουδαία μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε απ’ τις LGBTQ+ σχέσεις εμφανίζεται στο iPop.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Πώς βρέθηκαν στην Κόρινθο η 17χρονη από Περιστέρι και η 16χρονη από Θεσσαλονίκη – «Συνδέονταν…»
- «ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ…» Απίστευτες αποκαλύψεις για τη ζωή του Λάμπρου Κωνσταντάρα...
- Βρισκόμουν στον δεύτερο με τρίτο μήνα εγκυμοσύνης σε δίδυμα
- Γέροι παπάδες φέρουν στην παλάμη τους το σύμπαν ολάκερο
- Χωρίς self test ξεκίνησαν τα μαθήματα για χιλιάδες μαθητές (κυρίως ενήλικες) των 90 ΣΔΕ και σπουδαστές των ΙΕΚ
- Μαντλίν ΜακΚαν: «Το κορίτσι δολοφονήθηκε στην Πορτογαλία λίγο μετά την απαγωγή του»
- Σε αυτές τις περιοχές εντοπίστηκαν τα 1.402 νέα κρούσματα κορονοϊού (17/5)
- 1.402 κρούσματα, 647 σε μεθ, 56 θάνατοι
- Παρέμβαση εισαγγελέα για το κορονοπάρτι στο ΑΠΘ...
- Καταγγελίες για επίθεση των ΜΑΤ σε πλατεία...
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop
- Τελευταία Νέα iPop
- 6 σπουδαία μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε απ’ τις LGBTQ+ σχέσεις
- Πανεύκολα υγιεινά τρουφάκια σοκολάτας με αβοκάντο!
- Με απλές κινήσεις θα επηρεάσεις την επιτυχία του παιδιού σου!
- «Αθώα» αντικείμενα που πρέπει να προσέχεις πριν τα βάλεις στο πλυντήριό σου
- Η Εβελίνα Βαρσάμη κάνει έναν συγκινητικό απολογισμό του τροχαίου του Αγγελίδη
- 3+1 αποτελεσματικά βήματα για να χαλαρώσεις στο τέλος της ημέρας και να απαλλαγείς από το άγχος και την πίεση της δουλειάς
- Τα σημάδια που «φωνάζουν» ότι πρέπει να αλλάξεις τροφή στον σκύλο σου και ο τρόπος για να το κάνεις σωστά
- Η αγάπη δεν έχει όριο
- Τα 6+1 shows που βραβεύτηκαν στα MTV Movie & TV awards 2021 και πρέπει να βάλεις στη λίστα σου
- Η αγάπη είναι πολύχρωμη. Κι αυτή είναι η μαγεία της
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- ΒΟΛΕΣ από Κύρτσο και Κουμουτσάκο για την αυξανόμενη εγκληματικότητα...
- Η ανευθυνότητα και οι παλινωδίες στην πανδημία αφορούν πρωτίστως την κυβέρνηση, είπε το ΚΚΕ
- Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων
- Το «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα» ισχύει πρώτα για την κυβέρνηση, είπε το ΚΙΝΑΛ
- Κορονοϊός μετάλλαξη Αθήνα: Στα 1.402 τα νέα κρούσματα σήμερα- «Αθηναϊκή μετάλλαξη»
- Νέοι 11ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core «Tiger Lake-H» για high-end laptops
- 1821 – η επιθεώρηση: Φοίβος Δεληβοριάς και Δημήτρης Καραντζάς στο Βεάκειο Θέατρο
- Αναγκάστηκε να ξαναθυμηθεί τον τσακαλώτο ο τσίπρας
- Σε αυτές τις περιοχές εντοπίστηκαν τα 1.402 νέα κρούσματα κορονοϊού (17/5)
- 1.402 κρούσματα, 647 σε μεθ, 56 θάνατοι