DogTV: Είναι γεγονός! Οι σκύλοι αποκτούν το πρώτο τους κανάλι στην τηλεόραση

12:46 8/11/2021 - Πηγή: iPop

Ο τριχωτός σου φίλος δεν χρειάζεται πλέον να ανέχεται ό,τι σειρά κι ό,τι ταινία παρακολουθείς στην τηλεόραση, γιατί τώρα αποκτά το δικό του κανάλι! Το DogTV περιλαμβάνει μια σειρά από εξειδικευμένο περιεχόμενο φιλικό προς τους σκύλους για να απολαμβάνουν και να διασκεδάζουν κάθε ώρα και στιγμή μέσα στο σπίτι!

Το DogTV είναι ένα νέο τηλεοπτικό δίκτυο που δημιουργήθηκε ειδικά για τους τετράποδους φίλους μας και πρόκειται να κυκλοφόρησε σήμερα, 8/11, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το DogTV έρχεται για να κρατήσει συντροφιά στους τετράποδους φίλους σου!

Το κανάλι που δημιουργήθηκε μετά από τρία

χρόνια έρευνας, μεταδίδει επιστημονικά ελεγμένο πρόγραμμα με στόχο να ανακουφίσει συμπτώματα καταστάσεων όπως το άγχος αποχωρισμού, η μοναξιά και το στρες, λένε τα αφεντικά. Θα έχει επίσης παραστάσεις για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να κατανοήσουν καλύτερα και να φροντίσουν τα κατοικίδιά τους.

Καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που παίρνουν σκυλιά αυξάνεται δραματικά, ειδικά κατά τη διάρκεια των lockdowns, είναι ο ιδανικός τρόπος να περνούν τα κατοικίδιά σου το χρόνο τους, εποικοδομητικά πάντα, ειδικά τώρα που εσύ επέστρεψες στη δουλειά και εκείνα περνούν περισσότερο χρόνο μόνα τους στο σπίτι.

We're excited to announce the launch of DOGTV in the UK this week! Share pictures of your puppies watching with us pic.twitter.com/oEKmlwCEIE

— DOGTV (@dogtv) November 5, 2021

Το κανάλι αναπτύχθηκε μετά από μελέτες σχετικά με τις φυσιολογικές και ψυχολογικές ανάγκες, τις διαθέσεις και τις αντιδράσεις των ζώων με σκοπό να τα βοηθήσει να αισθάνονται πιο διεγερμένα ή χαλαρά όταν αυτό χρειάζεται, ανέφεραν οι παραγωγοί σε πρόσφατες δηλώσεις τους.

Τα χρώματα, οι συχνότητες ήχου και η ευθυγράμμιση της κάμερας έχουν προσαρμοστεί με συγκεκριμένο τρόπο για να καλύπτουν τις αισθήσεις του σκύλου.

Ο καθηγητής Nicholas Dodman, επικεφαλής επιστήμονας για το DogTV, δήλωσε: «Το DogTV είναι μια εξαιρετική πηγή για τους ιδιοκτήτες σκύλων για να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων από τα προβλήματα συμπεριφοράς που μπορεί να προκύψουν όταν τα σκυλιά μένουν μόνα τους. Με τον αριθμό των ιδιοκτητών σκύλων να αυξάνεται λόγω της πανδημίας και τους ιδιοκτήτες να επιστρέφουν τώρα στη δουλειά, το DogTV βοηθά τους τετράποδους φίλους μας να αισθάνονται ηρεμία και παρηγοριά μέχρι να επιστρέψουν οι ιδιοκτήτες τους στο σπίτι».

Το κανάλι, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο σε αρκετές χώρες, θα περιλαμβάνει, επίσης, προγράμματα για ιδιοκτήτες σκύλων, με εκπομπές που αφορούν την εκπαίδευση σκύλων, συμβουλές για το πώς να ζεις καλύτερα στο σπίτι με ένα κατοικίδιο, καθώς και προγράμματα για απλές συνταγές για σκύλους.

Σύμφωνα με το Dog TV, ένας στους έξι σκύλους υποφέρει από φανερό άγχος αποχωρισμού.

Τα συμπτώματα που εμφανίζονται όταν λείπουν οι ιδιοκτήτες μπορεί να κυμαίνονται από υπερβολικό γάβγισμα και άρνηση να φάει, μέχρι προσπάθεια διαφυγής και καταστροφική συμπεριφορά.

Η βρετανίδα εκπαιδευτής ζώων Victoria Stilwell δήλωσε: «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το DogTV είναι λίγο περίεργη ιδέα στην αρχή, αλλά όταν τους λέω τον όγκο της έρευνας που έχει γίνει σε αυτό – ότι αυτό το τηλεοπτικό κανάλι μπορεί να βοηθήσει τα σκυλιά τους όταν είναι μόνα τους στο σπίτι για να βελτιωθεί η ζωή τους σημαντικά»

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε SmartTVs, συσκευές Android και Apple και online.

Δες εδώ το σχετικό βίντεο:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο DogTV: Είναι γεγονός! Οι σκύλοι αποκτούν το πρώτο τους κανάλι στην τηλεόραση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα