Eξειδικευμένες διαδρομές στην Αθήνα για άτομα με προβλήματα όρασης ή κινητική αναπηρία

14:33 3/12/2021 - Πηγή: iPop

Με τις μετακινήσεις στην Ελλάδα να είναι ένα απ΄ τα βασικά προβλήματα των ατόμων με αναπηρία, είναι πολύ σπουδαίο ότι βλέπουμε επιτέλους να δημιουργούνται προσβάσιμες διαδρομές στην Αθήνα για άτομα με προβλήματα όρασης ή κινητική αναπηρία.

Ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για την πιλοτική καταγραφή προσβάσιμων διαδρομών για ανθρώπους με κινητική ή οπτική αναπηρία.

View
this post on Instagram

A post shared by This is Athens (@thisisathens)

Στόχος είναι η δημιουργία εξειδικευμένων χαρτογραφημένων διαδρομών πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το This is Athens, ο επίσημος τουριστικός οδηγός της Αθήνας και βασικός πυλώνας της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με άλλα μάτια» χαρτογράφησαν συνολικά 8 διαδρομές μέσα στην πρωτεύουσα, τέσσερις από τις οποίες απευθύνονται σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία και τέσσερις σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

View this post on Instagram

A post shared by • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis)

Κάθε μία από τις διαδρομές περιλαμβάνεται στο https://accessibleroutes.thisisathens.org. Οι διαδρομές αποτυπώνονται σε έναν διαδραστικό χάρτη, στον οποίο εμφανίζεται κάθε πιθανό εμπόδιο, όπως ταυτόχρονα και ο τρόπος αποφυγής του. Όλα τα σημεία επιλέχθηκαν, ώστε να συνδυάζουν τα περισσότερα δυνατά σημεία ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη με τα λιγότερα εμπόδια κατά τη διαδρομή. Τα βήματα είναι ξεκάθαρα και αναλυτικά, έχοντας φροντίσει ταυτόχρονα την ηχητική δυνατότητα (μέσω widget) για άτομα με προβλήματα όρασης.

Οι πρώτες προσβάσιμες διαδρομές στην Αθήνα

Οι διαδρομές σχεδιάστηκαν με επίκεντρο 4 διαφορετικούς περιπάτους: Στο Ιστορικό Κέντρο, στην περιοχή της Ακρόπολης, στην Ομόνοια και στον Εθνικό Κήπο. Αναλυτικά:

1. Περίπατος από το ιστορικό κέντρο έως την πλατεία Κεραμεικού

Πλατεία Συντάγματος – Ερμού – Καπνικαρέα – Μοναστηράκι – Θησείο – Γκάζι – Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων – Πλατεία Κεραμεικού.

2. Περίπατος στην Ακρόπολη – «Ξεδιπλώνοντας» την Αρχαία Αθήνα

Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Μουσείο Ακρόπολης – Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Ιερός Βράχος Ακρόπολης

3. Περίπατος στην Ομόνοια – Ανακαλύπτουμε τη σύγχρονη Αθήνα

Ακαδημία Αθηνών – Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Εθνική Βιβλιοθήκη – Rex – Πολυτεχνείο – Αρχαιολογικό Μουσείο – Ομόνοια

4. Περίπατος στον Εθνικό Κήπο και στα κοντινά αξιοθέατα

Εθνικός Κήπος – Ζάππειο – Ολυμπιείο – Παναθηναϊκό Στάδιο – Βουλή – Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Eξειδικευμένες διαδρομές στην Αθήνα για άτομα με προβλήματα όρασης ή κινητική αναπηρία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα