Google Photos: Η μεγάλη αλλαγή στον αποθηκευτικό χώρο και τη χρέωση που πρέπει να ξέρεις

18:31 1/6/2021 - Πηγή: iPop

Τέλος ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος στο Google Photos, όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία εδώ και μήνες. Από 1η Ιουνίου αλλάζει η χρέωση και όλη η εμπειρία της υπηρεσίας.

Η παροχή της υπηρεσίας του Google Photos,

που μας έδινε τη δυνατότητα να αποθηκεύουμε τις φωτογραφίες μας σε έναν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, σταματάει να παρέχεται χωρίς χρέωση.

Αποθηκευτικός χώρος στο Google Photos: Πώς θα λειτουργεί από εδώ και πέρα;

Από την 1η Ιουνίου όλες οι λειτουργίες αποθήκευσης για την κανονική ή την υψηλή ποιότητα φωτογραφιών και βίντεο θα συμπεριλαμβάνουν τα αρχεία μας εντός του δωρεάν αποθηκευτικού χώρου των 15GB. Όμως, στη συνέχεια πρέπει να επιλέξουμε μια απ’ τις συνδρομές των προγραμμάτων Google One.

Σημειώνεται ότι μπορούμε να διατηρήσουμε δωρεάν τα αρχεία που έχουμε αποθηκεύσει μέχρι την 1η Ιουνίου στο cloud της Google.

Αν τα 15GB του δωρεάν χώρου αποθήκευσης του Google Drive δεν αρκούν, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα απ’ τα διαθέσιμα επί πληρωμή πακέτα, που ξεκινούν από €2 τον μήνα για 100GB έως €10 για 2ΤΒ.

Οι μόνοι που εξαιρούνται απ’ αυτό είναι οι κάτοχοι συσκευών Pixel.

Παράληλα, η Google θα διαγράφει αυτόματα τα δεδομένα από λογαριασμούς που δεν είναι ενεργοί τα τελευταία δύο χρόνια.

Η εταιρεία πλέον θα προβάλλει πόσος υπολειπόμενος αποθηκευτικός χώρος μας απομένει:

Πήγαινε στο Google PhotosΠάτησε την εικόνα του προφίλ σου πάνω δεξιά.Διάλεξε το Account storage.Τέλος, το Manage Storage.

Στην ίδια οθόνη θα εμφανίζεται ο αριθμός των αρχείων που ενδεχομένως να μην χρειάζεσαι, είτε επειδή πρόκειται για θολές φωτογραφίες είτε για ανεπιθύμητα στιγμιότυπα οθόνης. Το Google Photos διαγράφει επίσης αυτόματα τα διπλότυπα αρχεία, διατηρώντας μόνο ένα αντίγραφο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Google Photos: Η μεγάλη αλλαγή στον αποθηκευτικό χώρο και τη χρέωση που πρέπει να ξέρεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα