«Kουμπί πανικού»: Μία πρωτοβουλία του ΑΠΘ για να προστατεύσει τους φοιτητές και το προσωπικό του – Μάθε πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις

12:49 16/2/2022 - Πηγή: iPop

Το ΑΠΘ ενεργοποίησε τη λειτουργία «Κουμπί Πανικού» της υπηρεσίας «Campus Safety» με σκοπό να δημιουργήσει έναν χώρο ασφαλείας για όλους τους φοιτητές του.

Το Panic Button θα παρέχει βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης τόσο για το προσωπικό του πανεπιστημίου όσο και για τους φοιτητές του. Η χρήση του είναι πολύ απλή και προσιτή για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και τεχνολογικών γνώσεων.

«Γεια, ευχαριστώ που τηλεφώνησες. Είσαι καλά; Πόσο μακριά είσαι;»: Η τηλεφωνική γραμμή που σου κρατά συντροφιά όταν γυρνάς σπίτι

σου το βράδυ

Το ΑΠΘ ενεργοποίησε το «Kουμπί πανικού» – Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ένα άγγιγμα στην εφαρμογή, στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου οποιουδήποτε μέλους της πανεπιστημιακής κοινότητας κινείται στο campus και αναγνωρίζει κάποια απειλή ασφάλειας ή κίνδυνο για την υγεία του, θα είναι αρκετό για την άμεση κινητοποίηση της υπηρεσίας ασφάλειας του ΑΠΘ και την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η υπηρεσία θα είναι εντός των ημερών διαθέσιμη στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ και άμεσα προσβάσιμη με την εγκατάσταση της σχετικής εφαρμογής (app) για κινητά και tablets, μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες διανομής εφαρμογών.

Διαθέσιμο σε όλους το νέο εργαλείο που εντοπίζει και καταργεί από το Διαδίκτυο υλικό εκδικητικής πορνογραφίας

Πατώντας το κουμπί συναγερμού, οι χρήστες θα κοινοποιούν μέσω της λειτουργίας γεωγραφικού εντοπισμού GPS τη θέση τους, ώστε να σπεύδει άμεσα βοήθεια στο σημείο του συμβάντος.

«Από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους 2019-20 θέσαμε ως απόλυτη προτεραιότητα σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας μέσα στο campus του ΑΠΘ, που είχε λάβει διαστάσεις ανεξέλεγκτης δράσης κάθε λογής εγκληματικών στοιχείων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, παραπέμποντας σε έρευνα του ΠΑΜΑΚ για τα περιστατικά βίας και ανομίας στα ΑΕΙ της χώρας την περίοδο 2011-17, η οποία «έδινε στο ΑΠΘ τη θλιβερή πρωτιά με 113 στο σύνολο 358 καταγεγραμμένων συμβάντων σε όλη τη χώρα, που περιλάμβαναν εμπρησμούς, ένοπλες ληστείες, διαρρήξεις, ξυλοδαρμούς, διακίνηση ναρκωτικών, βιασμό».

Δε σταματάς να δέχεσαι αιτήματα φιλίας στο Facebook; Μάθε πώς θα βάλεις τέλος σε αυτό το μαρτύριο!

Η χρησιμότητα του panic button, όπως διευκρίνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, δεν περιορίζεται στην αντιμετώπιση των απειλών ασφάλειας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας από παραβατικά στοιχεία, καθώς «με την ενεργοποίηση του αντίστοιχα θα κινητοποιούνται οι υπηρεσίες του πανεπιστημίου σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, πυρκαγιών, ανάγκης εξυπηρέτησης ΑμεΑ, αλλά και σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά».

Η υπηρεσία υλοποιείται με τη φροντίδα του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με εξωτερικό ανάδοχο με ερευνητική εμπειρία σε θέματα γεωχωρικών δεδομένων και αξιοποιώντας την υπάρχουσα γεωχωρική υποδομή του ΑΠΘ (GIS σύστημα του ΑΠΘ).

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Kουμπί πανικού»: Μία πρωτοβουλία του ΑΠΘ για να προστατεύσει τους φοιτητές και το προσωπικό του – Μάθε πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα