Αυτά είναι τα 5 καλύτερα ελληνικά νησιά για τους λάτρεις του φαγητού και θα γλείφεις τα δάχτυλά σου

20:47 25/6/2021 - Πηγή: iPop

Καλές οι παραλίες, τα καταγάλανα νερά, οι αμμουδιές και τα όμορφα στενάκια, όμως ξέρεις πού να πας για να φας καλά το Καλοκαίρι; Βρήκαμε τα νησιά για τους λάτρεις του φαγητού και ετοιμάζουμε ήδη βαλίτσες!

Το Καλοκαίρι θέλει μεταξύ άλλων και καλό φαγητό, να τρως και να το ευχαριστιέσαι, όχι να μετανιώνεις που παρήγγειλες κάποιο πιάτο. Η Ελλάδα είναι ένας υπέροχος γαστρονομικός προορισμός

και σε κάθε μέρος της μπορείς να βρεις μοναδικά πιάτα που πραγματικά θα αγγίξουν τον ουρανίσκο σου. Ήρθε η ώρα να βάλεις τα παρακάτω νησιά για τους λάτρεις του φαγητού στη λίστα σου, ακόμα κι αν δεν είσαι ο απόλυτος καλοφαγάς.

Ελληνικά νησιά για τους λάτρεις του φαγητού

Νάξος

Το μεγάλο αυτό κυκλαδίτικο νησί φημίζεται για την εξαιρετική τοπική του κουζίνα, που βασίζεται σε αγνά, ποιοτικά και ντόπια προϊόντα. Ιδιαίτερα ξακουστή είναι η γραβιέρα Νάξου, που μπορεί σε διάφορες μορφές της να αποτελέσει ένα υπέροχο συνοδευτικό στα γεύματά σου, ενώ μην ξεχνάς πόσο γνωστή είναι και η πατάτα Νάξου, την οποία δεν πρέπει να αποφύγεις να τη γευτείς. Τόλμησε, ακόμα, να δοκιμάσεις ναξιώτικα πιάτα με συνταγές που οι νοικοκυρές καλά ξέρουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oliveology (@oliveology)

Οι πιο νόστιμες κουζίνες του κόσμου που πρέπει να δοκιμάσεις!

Κρήτη

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το φαγητό της Κρήτης, εκεί όπου θα βρεις γευστικά πιάτα για όλα τα γούστα. Ντάκος, γαμοπίλαφο, χοχλιοί, καλτσούνια, στάκα, σφακιανή πίτα, απάκι, αυγά με σταμναγκάθι, ντολμάδες, μακαρόνια σιουφιχτά… και έχουμε ήδη πεινάσει. Στην Κρήτη δεν υπάρχει περίπτωση να μην φας καλά, αλλά και να μην πιείς, αφού το ντόπιο κρασί και η τσικουδιά δε λείπουν από κάθε τραπέζι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zorbabook.com (@zorbabook)

Σίφνος

Δεν έχεις πάει ποτέ σου στη Σίφνο; Ήρθε η ώρα να πας κι αυτός είναι ένας καλός λόγος. Αν θες να γευτείς ωραίο φαγητό σίγουρα πρέπει να πας εκεί, με τη σιφνέικη κουζίνα να έχει ένα μυστικό που την κάνει ξεχωριστή κι αυτό δεν είναι άλλο από το ψήσιμο σε πήλινα σκεύη, στον ξυλόφουρνο. Δοκίμασε μαστέλο, ρεβιθάδα και γυλωμένη μανούρα και θα μας θυμηθείς!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Travel Greece (@tourtorials)

Σκύρος

Το όμορφο νησί των Σποράδων δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα νησιά, αφού έχει υπέροχη κουζίνα με την αστακομακαρονάδα να έχει μία ιδιαίτερη θέση σε αυτή. Τι άλλο να προτιμήσεις στη Σκύρο; Άγριο κατσικάκι, αλλά και μυζήθρα και ξινοτύρι ως συνοδευτικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SkyrosDesigns® (@skyrosdesigns)

Κέρκυρα

Ας πάμε για λίγο και στο Ιόνιο, αφού το νησί των Φαιάκων έχει τη δική του γαστρονομική παράδοση, που ο ουρανίσκος σου θα αγαπήσει. Η παστιτσάδα, το σοφρίτο, το σαβόρο, το τσιγαρέλι, οι πορπέτες και το μπουρδέτο θα σε κάνουν να σκάσεις από φαγητό, να γλείφεις τα δάχτυλά σου και να θες να ξαναπάς στο νησί για διακοπές. Μην περιοριστείς, λοιπόν, στις γεύσεις που ξέρεις, δοκίμασε κι άλλες και πραγματικά θα περάσεις καλά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Discover Corfu (@discover_corfu)

Καλό ταξίδι και καλή όρεξη λοιπόν!

5+1 συμβουλές για να μην ξοδεύεις πολλά χρήματα στο φαγητό στα ταξίδια σου, αλλά να τρως και ποιοτικά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτά είναι τα 5 καλύτερα ελληνικά νησιά για τους λάτρεις του φαγητού και θα γλείφεις τα δάχτυλά σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτά,afta