Αυτό που μπορεί να υποτιμάς στην καριέρα σου, ίσως είναι εκείνο που θα σου φέρει την επιτυχία

08:30 30/11/2021 - Πηγή: iPop

Τα τελευταία χρόνια έχει πολλούς πιστούς η νέα τάση «Multitasking». Σε ποια κατηγορία ανήκεις; Σε αυτούς που πιστεύουν ότι όσο περισσότερα κάνεις ταυτόχρονα, τόσο πιο χρήσιμος είσαι στην αγορά εργασίας ή ότι η εξειδίκευση στη δουλειά σου είναι αυτή που θα σε κάνει περιζήτητο; Εγώ διαλέγω την εξειδίκευση σε έναν τομέα.

FreekpikΈκαστος στο είδος του

Σκέψου ότι έχεις μια ανάγκη. Για παράδειγμα ότι θα ήθελες να πας να φας έξω φαγητό. Ας πούμε ότι ήθελες να φας

ψάρια. Πού θα διάλεγες να πας να φας το ψαράκι σου; Σε κάποια ψαροταβέρνα ίσως, σε κάποιο μέρος κοντά στη θάλασσα; Δεν θα πήγαινες σε μια χασαποταβέρνα στο βουνό. Ακόμα και αν πήγαινες σε μια τέτοια ταβέρνα, θα εμπιστευόσουν τον άνθρωπο που στο βουνό σε τάιζε ψάρι; Εγώ όχι. Όχι γιατί δεν είναι αξιόπιστος αλλά γιατί δεν έχει εξειδίκευση στη δουλειά του. Είναι λίγο απ’όλα και δεν έχει ταυτότητα.

Κάθε ένας μας είναι μοναδικός και καλό είναι να έχει μια ταυτότητα που τον κάνει μοναδικό στο είδος του. Μπορεί το παράδειγμα να είναι κάπως τραβηγμένο αλλά το έδωσα για να γίνει ξεκαθαρίσω το σκεπτικό μου.

Άνθρωπος εμπιστοσύνης

Ο άνθρωπος που έχει διαθέσει τον πολύτιμο χρόνο του, κάποια πειράματα μιλούν για τις 10.000 ώρες δηλαδή τα 5 χρόνια, αφοσίωσης σε ένα αντικείμενο, έχει πάρει εξαιρετικά αποτέλεσματα. Φαντάσου λοιπόν να διαθέτεις αυτά τα χρόνια της ζωής σου κάνοντας ένα και μοναδικό πράγμα. Έτσι γίνεσαι η πρώτη επιλογή για τους άλλους.

Και πώς χτίζεται η εμπιστοσύνη που είναι βασικό συστατικό στις συνεργασίες; Έχεις εμπιστοσύνη σε κάποιον που έχει αυτοπεποίθηση, που γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνω. Ας πούμε ότι έχω ένα αυτοκίνητο που αν κάνει κάποιο θόρυβο δεν ξέρω τι να κάνω αλλά ξέρω ότι πρέπει να καλέσω τον τεχνικό που φτιάχνει αυτοκίνητα της μάρκας μου όχι κάποιον τεχνικό που φτιάχνει γενικά αυτοκίνητα ή κάποιον φανοποιό για παράδειγμα. Όλοι αυτοί επισκευάζουν αυτοκίνητα αλλά ο καθένας κάνει άλλη δουλειά. Το γεγονός ότι τον εμπιστεύομαι και δεν πιστεύω ότι θα με κοροϊδέψει είναι ένα άλλο κεφάλαιο που χρειάζεται ανάλυση σαν μεμονωμένο θέμα.

Γιατί δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την αξία μας

Η αξία που θα πάρω

Αν θα ‘πρεπε να διαλέξω έναν επαγγελματία και ήξερα ότι από τη συνεργασία μας θα έβρισκα τη λύση που επιθυμώ, θα πλήρωνα χωρίς σκέψη για να βρω τον τρόπο να λυθεί το πρόβλημά μου. Οι άνθρωποι θέλουν να δουν αποτελέσματα. Αν αναλωνόμαστε σε 5 διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα πώς θα δώσουμε τα διαπιστευτήρια που χρειάζεται ο άνθρωπος για να μας εμπιστευθεί και να επιλέξει εμάς τελικά και όχι τον ανταγωνισμό.

Γιατί η παραγωγικότητα δεν εξαρτάται από το multitasking και γιατί δεν το χρειάζεσαι στη ζωή σου

Πασάλειμμα

Ένα γενικό πασάλειμμα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας! Λίγο από όλα. Τα κάνουμε όλα και συμφέρουμε. Δεν ξεχωρίζεις έτσι, δεν γίνεσαι μοναδικός, δεν γίνεσαι περιζήτητος. Το βλέπω στις δουλειές, στα social media, στις σχέσεις μας. Ένα γενικό φασόν μεγάλης παραγωγής. Έχουμε ποσότητα αλλά όχι ποιότητα. Γιατί χανόμαστε στην παρουσία. Ενώ όπως φαίνεται η ουσία βρίσκεται στην ποιότητα.

Χωρίς να είμαι ειδική στα social media, βλέπεις ανθρώπους να ανεβάζουν περιεχόμενο και δεν καταλαβαίνεις τι έχουν μέσα στο μυαλό τους. Κινήσεις δίχως δομή και δίχως αποτέλεσμα. Λέγοντας αποτελέσμα δεν εννοώ τα νούμερα, γιατί τα νούμερα είναι το μόνο εύκολο να έρθουν, είναι απλά δημόσιες σχέσεις. Τα νούμερα όμως που θα φτάσουν από μόνα τα τους;

Εξειδίκευση

Η εξειδίκευση στη δουλειά είναι σίγουρα το εισιτήριο που θα σου ανοίξει πολλές πόρτες. Βρες τι είναι αυτό που σου αρέσει να κάνεις, βρες το πάθος σου, δώσε χρόνο σε αυτό, δώσε την ενέργειά σου και την αγάπη σου και αυτό εγγυημένα είναι ένας τρόπος που θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις από τη μάζα. Δώσε χρόνο κάνοντας αυτό που είναι το αντικείμενό σου και κέρδισε πολύτιμους πόντους αυτοπεποίθησης. Ζήτα συμβουλές από τέτοιους ανθρώπους και όχι από εκείνους που κάνουν τα πάντα και συμφέρουν.

Πόσα πράγματα εκτός του χαρακτήρα σου πρέπει (ή αντέχεις) να κάνεις για να πετύχεις;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτό που μπορεί να υποτιμάς στην καριέρα σου, ίσως είναι εκείνο που θα σου φέρει την επιτυχία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα