Αν παρατηρήσεις το δέρμα σου, θα σου πει πολλά! Όλοι οι λόγοι που δε θα έπρεπε να παραλείπεις το ραντεβού με τον δερματολόγο σου

16:06 26/10/2021 - Πηγή: iPop

Όσον αφορά τα δερματολογικά προβλήματα, τις περισσότερες φορές παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου και απλά επισκέπτεσαι ένα φαρμακείο που θα βρει λύση στο πρόβλημά σου και θα σε ανακουφίσει. Σε πληροφορώ πώς δε θα έπρεπε να λειτουργείς έτσι. Θα έπρεπε να φροντίζεις το δέρμα σου όπως ακριβώς προσέχεις και τη διατροφή σου ή όπως ακριβώς επισκέπτεσαι μία φορά το χρόνο τον γυναικολόγο σου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να επισκέπτεσαι

τον δερματολόγο σου και σήμερα θα τους συζητήσουμε όλους. Παρατήρησε το δέρμα σου και άκου τι έχει να σου πει. Η έγκαιρη πρόληψη σώζει ζωές!

Τα 5 προϊόντα που πρέπει να έχει στο νεσεσέρ της κάθε γυναίκα μετά τα 50

Λόγοι για να επισκεφτείς δερματολόγο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις Όταν έχεις κάποιο μελάνωμα

Έχεις νέο μελάνωμα ή ένα ήδη υπάρχον έχει αρχίζει και αλλάζει; Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που πρέπει να κλείσεις ραντεβού και να επισκεφτείς έναν δερματολόγο. Τα μελανώματα συνήθως μοιάζουν με άτυπες κρεατοελιές ή καφέ κηλίδες και είναι πολύ σημαντικό να τα παρακολουθείς για τυχόν αλλαγές στο μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα. Η έγκαιρη ανίχνευση είναι πρωταρχικής σημασίας.

PexelsΈνα σημάδι που δεν υποχωρεί

Ο καρκίνος του δέρματος δεν εκδηλώνεται πάντα με τη μορφή ελιάς. Ο πιο κοινός τύπος καρκίνου του δέρματος είναι το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και παρουσιάζεται συνήθως ως διαφορετικό χρώμα στο δέρμα, τις περισσότερες φορές κόκκινο ή και σκουρόχρωμο. Εάν παρατηρήσεις ότι κάτι από όλα αυτά δεν υποχωρεί ή αλλάζει πρέπει να απευθυνθείς σε δερματολόγο.

Strawberry skin: Γεμίζει το σώμα σου μαύρες κουκκίδες μετά από κάθε ξύρισμα; Όλα τα μυστικά για ένα λείο και απαλό δέρμα!

Όταν πέφτουν τα μαλλιά σου

Σύμφωνα με τον Δρ. Rodney, είναι φυσιολογικό να χάνονται περίπου 50 με 100 τρίχες την ημέρα. Συνήθως, αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι δεν το παρατηρούν καν. Εάν παρατηρείς ότι χάνεις περισσότερα μαλλιά απ’ ότι συνήθως, έχεις αραίωση ή κάποιο φαλακρό σημείο, θα πρέπει να κλείσεις ραντεβού με τον δερματολόγο σου αμέσως. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να χάνεις τα μαλλιά σου και ο δερματολόγος σου θα σου παρέχει την κατάλληλη θεραπεία.

Βαθιά και πολλά σπυράκια

Τα ξεσπάσματα της ακμής συμβαίνουν στους καλύτερους από εμάς και υπάρχουν πολλές επιλογές χωρίς ιατρική συνταγή που μπορείς να ακολουθείς ώστε να σε βοηθήσουν να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου. Εάν η ακμή σου, όμως είναι κυστική – που σημαίνει ότι οι κηλίδες είναι κόκκινες, επώδυνες και κάτω από το δέρμα σου – πρέπει οπωσδήποτε να σε δει κάποιος δερματολόγος.

PexelsΌταν εμφανίζεται ένα εξάνθημα

Εάν έχεις ένα μικρό ή μεγάλο σημείο στο δέρμα σου όπου έχει αναπτύξει, ξαφνικά, ένα περίεργο αίσθημα καψίματος, κνησμού ή ερεθισμού, επισκέψου αμέσως έναν δερματολόγο. Μπορεί να να σου συμβαίνει αυτό επειδή πάσχεις από δερματίτιδα εξ επαφής, λοιμώξεις, μύκητες ή αλλεργική αντίδραση.

Τι σημαίνει το σπυράκι σε κάθε σημείο του προσώπου σου; Το face mapping είναι εδώ για να σε σώσει!

Για τον ετήσιο έλεγχο της επιδερμίδας σου

Ακριβώς όπως ένας ετήσιος οδοντιατρικός καθαρισμός ή η επίσκεψη στο γυναικολόγο, ο ετήσιος έλεγχος στον δερματολόγο είναι απολύτως απαραίτητος και αυτό γιατί η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του δέρματος, ειδικότερα του μελανώματος, είναι ζωτικής σημασίας. Εάν το μελάνωμα διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα, είναι σχεδόν πάντα ιάσιμο. Εάν κάτι τέτοιο δε συμβεί, δυστυχώς μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος και να αποβεί θανατηφόρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αν παρατηρήσεις το δέρμα σου, θα σου πει πολλά! Όλοι οι λόγοι που δε θα έπρεπε να παραλείπεις το ραντεβού με τον δερματολόγο σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα