Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε πληρώνεται το επίδομα 534 ευρώ και τι θα γίνει με το δώρο Χριστουγέννων;

10:54 8/1/2021 - Πηγή: iPop

Επίδομα 534 ευρώ θα λάβουν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας μπήκαν σε αναστολή για τον μήνα Δεκέμβρη, ενώ αναμένεται να κατατεθεί και το υπόλοιπο δώρο Χριστουγέννων. Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για τις αναστολές Δεκεμβρίου;

Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας, οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή για τον μήνα Δεκέμβριο θα λάβουν το επίδομα

των 534 ευρώ έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πιθανότατα το διήμερο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και Τρίτη 12 Ιανουαρίου. Οι πληρωμές για τις αναστολές Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί, δηλαδή, στις 12 Ιανουαρίου, για όλους όσοι ολοκλήρωσαν την διαδικασία των δηλώσεων αναστολών.

Ποια η αποζημίωση του κάθε εργαζομένου;

Η αποζημίωση κάθε εργαζόμενου εξαρτάται από τις ημέρες της αναστολής. Για κάθε ημέρα αναστολής, ο μισθωτός αποζημιώνεται από το κράτος με 17,8 ευρώ. Σε περίπτωση εργαζόμενου με δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 534 ευρώ που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Νέες προθεσμίες για δηλώσεις αναστολών

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε χθες, πέμπτη 7 Ιανουαρίου, πως δίνεται νέα ευκαιρία για δηλώσεις αναστολών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση καθώς και ορθών επαναλήψεων μόνο για αύξηση των διαστημάτων αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Αναλυτικότερα:

1. Για τον μήνα Οκτώβριο 2020 δίνεται η προθεσμία υποβολής από σήμερα μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2021.

2. Για τον μήνα Νοέμβριο 2020 δίνεται η δυνατότητα υποβολής από 12 Ιανουαρίου μέχρι 14 Ιανουαρίου 2021. Κατ’ εξαίρεση για τον μήνα Νοέμβριο, δίνεται η δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις – εργοδότες υπέβαλαν λαθεμένα τα δεδομένα του προσωπικού που προορίζονταν για τη δήλωση αναστολής των συμβάσεων εργασίας αντί στο απαιτούμενο έντυπο «Δηλώσεις Αναστολής επιχειρήσεων/εργοδοτών» στο Ειδικό Έντυπο «ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ, ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ, ΜΗ ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ», να προβούν σε υποβολή ΟΡΘΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ του ανωτέρω ειδικού εντύπου αποκλειστικά εντός των καθορισμένων προθεσμιών για το μήνα Νοέμβριο.

3. Για τον μήνα Δεκέμβριο 2020 δίνεται η δυνατότητα υποβολής αναστολών από τις 15 Ιανουαρίου 2021 ως τις 18 Ιανουαρίου 2021.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερούς υπεύθυνης δήλωσης για επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς. Ειδικότερα από 07/1/2021 έως 15/1/2021, οι επαγγελματίες της τέχνης, εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr έως και τις 20/10/2020, καθώς οι ξεναγοί και τουριστικοί συνοδοί, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Δώρο Χριστουγέννων

Επιπλέον, πέρα από τις πληρωμές των αναστολών, οι εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή τον Δεκέμβρη θα λάβουν εντός Ιανουαρίου και ένα δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων από το κράτος. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε πληρώνεται το επίδομα 534 ευρώ και τι θα γίνει με το δώρο Χριστουγέννων; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα