Χρησιμοποιείς Android ή Messenger; Δύο νέοι κίνδυνοι που πρέπει να προσέξεις
Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι κίνδυνοι κυκλοφορούν στο internet κι αν χρησιμοποιείς smartphones θα πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή για να μην πέσεις στην παγίδα τους! Παρακάτω μπορείς να ενημερωθείς για όλα όσα πρέπει να ξεκινήσεις να προσέχεις!
Οι ερευνητές κυβερνοασφάλειας στη Zscaler προειδοποιούν για κακόβουλο λογισμικό με το όνομα FFDroider που έχει σχεδιαστεί για να κλέβει ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης, μαζί με cookies από υπολογιστές με Windows που έχουν «μολυνθεί» από ιούς.
Νέα προειδοποίηση για χάκερ από την Google – Δες πώς να κάνεις update στο Chrome και προστάτευσε τις συσκευές σου
Πώς μπορούν αν σου κλέψουν τα τραπεζικά στοιχεία;Το FFDroider εστιάζει κυρίως στην κλοπή διαπιστευτηρίων σύνδεσης για ιστότοπους κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram και Twitter, αλλά κλέβει επίσης κωδικούς πρόσβασης για λογαριασμούς Amazon, eBay και Etsy. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να κλέψει cookies από τα προγράμματα περιήγησης Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer και Microsoft Edge.
Οι πληροφορίες που έχουν κλαπεί από το λογισμικό trojan μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο λογαριασμών, την κλοπή προσωπικών πληροφοριών και τη διάπραξη απάτης κατά των θυμάτων .
Η Zscaler δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει «πολλαπλές» καμπάνιες που σχετίζονται με το FFDroider, οι οποίες είναι όλες συνδεδεμένες με ένα κακόβουλο πρόγραμμα ενσωματωμένο σε σπασμένη έκδοση προγραμμάτων εγκατάστασης και δωρεάν λογισμικού.
Για να αποφευχθεί ο εντοπισμός μετά την εγκατάσταση, το κακόβουλο λογισμικό μεταμφιέζεται σε εφαρμογή messenger Telegram – αν και οι χρήστες που δεν είναι χρήστες του Telegram μπορεί να αναρωτιούνται γιατί εμφανίστηκαν φάκελοι που σχετίζονται με αυτή την εφαρμογή.
Μόλις εγκατασταθεί σε ένα σύστημα, το κακόβουλο λογισμικό παρακολουθεί τις ενέργειες του θύματος και – όταν εισάγει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής του στις καθορισμένες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης – τα στοιχεία κλέβονται.
Εάν τα κλεμμένα στοιχεία του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνδέονται με έναν επαγγελματικό λογαριασμό, το κακόβουλο λογισμικό αναζητά επίσης πληροφορίες χρέωσης, επιτρέποντας ενδεχομένως στους εισβολείς να κλέψουν στοιχεία τραπεζικής πληρωμής.
Unsplash /Kelli McClintockΗ Google προειδοποιεί: Λογισμικό σε Android κρυφακούει και καταγράφει ό,τι λες κι ό,τι κάνεις!
Κίνδυνοι στα social media: Τι πρέπει να προσέξεις στο messenger:Εάν είσαι ένας από τους 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες του Messenger, η απόφαση της Meta να αλλάξει ριζικά την εφαρμογή σου δεν σε προστατεύει από καμία άποψη.
Μιλάμε για κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, φυσικά, και η συνεχιζόμενη προσπάθεια της Meta να προσφέρει στο Messenger και στο Instagram το ίδιο επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει το WhatsApp, δημιουργεί νέα προβλήματα στις πλατφόρμες.
Πέρα από τα τεχνικά, η Meta αντιμετωπίζει και λειτουργικά προβλήματα, καθώς βρίσκει διαρκώς απέναντί της νομικούς και πρακτορεία ασφαλείας που περιγράφουν την ολοκληρωτική κρυπτογράφηση ως «δώρο σε τρομοκράτες και παιδόφιλους».
Έρευνα του Business for Social Responsibility (BSR) ασχολήθηκε με τον αντίκτυπό της στα ανθρώπινα δικαιώματα και βρήκε πως «η επέκταση της end-to-end κρυπτογράφησης βοηθά στη συνειδητοποίηση του μεγάλου τους και συνιστά μία σειρά μέτρων ασφαλείας και διαφάνειας για τη διασφάλισή τους».
Η άποψή μας είναι ότι είναι σημαντικό να κρυπτογραφούνται οι συνομιλίες μας, αλλά όχι και σε αυτό το επίπεδο. Το WhatsApp της Meta, για παράδειγμα, είναι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος αυτής της ασφάλειας και έχει 2 δισεκατομμύρια χρήστες σε σύγκριση με 1,3 δισεκατομμύρια για το Messenger. Η διείσδυση των χρηστών του WhatsApp στις αναδυόμενες και αυταρχικές αγορές, όπου η ανάγκη για τέτοια ασφάλεια είναι πιο έντονη από ό,τι στη Δύση, είναι καθολική.
To νέο iOS update της Apple έρχεται για να διορθώσει το μεγαλύτερο πρόβλημα των iPhone!
Επιπλέον, το συμπέρασμα μας είναι ότι η συγκεκριμένη επέκταση της κρυπτογράφησης βελτιώνει «την ιδιωτικότητα, την ελευθερία της έκφρασης, την κάλυψη απειλών στον κυβερνοχώρο, τη φυσική ασφάλεια, την εμπιστοσύνη και ευσεβείς πρακτικές για την την κάλυψη κρατικής παρακολούθησης και κατασκοπείας».
Ποια είναι λοιπόν η διαφορά; Με απλά λόγια, ενώ η πλήρης κρυπτογράφηση είναι σημαντική σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp και το Signal, δεν είναι το ίδιο όταν είσαι συνδεδεμένη σε πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν μπορείς να περιηγηθείς στο WhatsApp, να κοιτάξεις το προφίλ και τις φωτογραφίες κάποιου. Δεν μπορείς να κρύψεις την ταυτότητά σου σε ένα ψεύτικο προφίλ στο WhatsApp. Και, το πιο σημαντικό, το WhatsApp είναι σπάνια μια πλατφόρμα που χρησιμοποιούν τα παιδιά, όπως το Facebook και το Instagram (καθώς και το TikTok).
Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News
Το άρθρο Χρησιμοποιείς Android ή Messenger; Δύο νέοι κίνδυνοι που πρέπει να προσέξεις εμφανίζεται στο iPop.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Πόλεμος στην ουκρανία: «έπιασαν» φιλορώσο πολιτικό και στενό συνεργάτη του πούτιν – προτείνουν ανταλλαγή κρατουμένων
- Κορωνοϊός φαινότυποι: Έχετε σωματικά λιγότερες πιθανότητες να μολυνθείτε από την COVID-19;
- Φονικό στην Τήνο: Στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθεί ο 90χρονος που δολοφόνησε τον αγιογράφο
- Ναζί στην Ουκρανία; Μα, ο πρόεδρος είναι… Eβραίος!!
- Ρούλα Πισπιρίγκου: Σε ποιον γνωστό τραγουδιστή είχε στείλει μήνυμα για τον Μάνο Δασκαλάκη
- Ζελένσκι: Η Μόσχα χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία
- ΓΙΑΤΙ ...βουίζουν οι διάδρομοι του υπουργείου Υγείας!
- Ανθή Βούλγαρη: Με έσωσε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος
- Προσλήψεις – ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Δείτε τα αποτελέσματα για τις 416 θέσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
- Αγρότες: μείωση φόρων και επιδοτήσεις φέρνουν επενδύσεις 1,2 δις.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop
- Τελευταία Νέα iPop
- Johnny Depp – Amber Heard: Η διαμάχη που μεταφέρθηκε στο δικαστήριο – Τι υποστήριξαν οι δύο πλευρές;
- «Non-Returns»: Το σκληρό πρόσωπο της ανθρωπότητας μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Σωτήρη Δανέζη
- Άρση των μέτρων: Από πότε καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και οι μάσκες;
- Το ανατριχιαστικό τρέιλερ του Φως στο Τούνελ (Video)
- Τι λένε τ’ άστρα και τα ζώδια (13/04/2022)
- Πώς ξεπερνάς αυτόν που δεν μπορείς να έχεις
- Οι Σέρρες του Γιώργου Καπουτζίδη είναι η σειρά που χρειαζόμαστε
- 3+1 Λόγοι που πρέπει να δεις από κοντά TEDx περισσότερες από μια φορά στη ζωή σου
- Η Rihanna στη Vogue αποθεώνει το γυναικείο σώμα και σπάει κάθε ταμπού που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Γέρων Ἐφραίμ Φιλοθεΐτης: Ο πόνος και oι θλίψεις στην ζωή μας
- Παναθηναϊκός: αρνήθηκε τη νέα θέση ο αλβέρτης κι αποχαιρέτησε!
- The 2Night Show: Οι Τάκης Γιαννούτσος και Θοδωρής Βαμβακάρης εξηγούν πώς βρέθηκαν από το ραδιόφωνο στην ΕΡΤ
- «Άγιος Παΐσιος – ΜEGA»: Σε επανάληψη τα επεισόδια του Ά κύκλου την Μεγάλη Εβδομάδα
- Δεν είναι λίγα τα χρήματα που δίνονται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, είπε ο Γ. Οικονόμου
- Τραγωδία στην Αίγυπτο: Τουριστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο – Δέκα νεκροί
- Αγρότες: μείωση φόρων και επιδοτήσεις φέρνουν επενδύσεις 1,2 δις.
- Σύσκεψη Στυλιανίδη - Μενδώνη για τη θωράκιση των αρχαιολογικών χώρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου
- Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη