Ε-ε-έρχεται! Ο Ludovico Einaudi στο Ηρώδειο

12:31 23/8/2014 - Πηγή: iPop

Αυτή η άφιξη θα συζητηθεί -κι εμείς θα είμαστε σίγουρα εκεί για να την απολαύσουμε. Μπορεί ο Ludovico Einaudi να έρχεται για δεύτερη φορά στη χώρα μας, αλλά πρώτον μέσα στη χρονιά γνώρισε τεράστια επιτυχία στη χώρα μας (βοήθησε και το διαφημιστικό στο οποίο ακουγόταν η μουσική του) και δεύτερον φέτος θα δώσει το παρόν στο Ηρώδειο. Ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος χώρος για να αναδειχθεί το πιάνο του και η 11μελή

ορχήστρα που θα έρθει μαζί του.

Αν δεν τον γνωρίζεις, αξίζει να ακούσεις τα παρακάτω κομμάτια του:

Οι απόψεις διίστανται: κάποιοι ισχυρίζονται ότι η μουσική του φέρνει στο νου Φθινόπωρο και ψιλόβροχο και κάποιοι ότι θυμίζει Άνοιξη και αισιοδοξία. Όπως και να έχει η συναυλία του Ludovico Einaudi στο Ηρώδειο είναι ο ιδανικός τρόπος να αποχαιρετήσεις το καλοκαίρι (αυτό δεν κάνουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου;).

Φυσικά, αν και ξεκίνησε από την Ιταλία, κάνει διεθνή καριέρα και ίσως θα έπρεπε να γνωρίζεις αυτά:

Αναμειγνύει στοιχεία ρομαντισμού, μπαρόκ, Ιταλικής folk και μινιμαλισμού, σε μία εντυπωσιακή παλέτα ηχοχρωμάτων.Το νέο του άλμπουμ In A Time Lapse χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 σε ένα μοναστήρι κοντά στην Βερόνα.Το τελευταίο του album ‘In A Time Lapse’, ερευνά την ιδέα της σύλληψης συναισθημάτων και εμπειριών σε ένα μοναδικό λεπτό του χρόνου. Όπως και στα προηγούμενα άλμπουμ του, στο ‘In A Time Lapse’ κυριαρχεί το πιάνο.Κομμάτια του συμπεριλήφθηκαν στα soundtracks των πρόσφατων ταινιών ‘Intouchables’ και ‘I’m Still Here’ αλλά και στην τηλεοπτική μεταφορά του ‘Doctor Zhivago’, στο ‘This is England’ και ‘Acquario’ (όπου κέρδισε το Grolla D’oro για το Best Soundtrack).Ο Ludovico Einaudi πέρυσι βρέθηκε στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής.Βιογραφικά στοιχεία:

Ο Ludovico γεννήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας και εκπαιδεύτηκε ως συνθέτης και πιανίστας κλασικής μουσικής στο Ωδείο του Μιλάνου πριν συνεχίσει τις σπουδές του με τον Luciano Berio, έναν από τους πιο σημαντικούς avant-garde συνθέτες του εικοστού αιώνα. H καριέρα του ξεκίνησε με μία σειρά από αναθέσεις μεγάλου κύρους για ιδρύματα όπως το USA’s Tanglewood Festival και το Paris’ IRCAM αλλά στράφηκε μακριά από ότι φαινόταν μία λαμπερή κλασική καριέρα για να δημιουργήσει την δική του πορεία, που του έδωσε την ελευθερία να ‘συμβιβάσει’ τις ευρείες και αντικρουόμενες επιρροές του. Σύντομα άρχισε να ενσωματώνει στις συνθέσεις του διαφορετικά μουσικά είδη και στιλ όπως pop, rock, world και folk μουσική.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ωδείο Ηρώδου Αττικού,

Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Τιμές εισιτηρίων:

ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ

Διακεκριμένη Ζώνη: 70 €

A΄ Ζώνη: 55 €

Β΄ Ζώνη: 45 €

Γ΄ Ζώνη: 35 €

ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ

Γενική είσοδος: 25 €

Εκπτωτικά: 20 € (Φοιτητικά – Ανέργων)

* Τα εκπτωτικά εισιτήρια διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό.

The post Ε-ε-έρχεται! Ο Ludovico Einaudi στο Ηρώδειο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα