Εντόπισες ψύλλους στο σπίτι; Όλα όσα θα σε βοηθήσουν να τους διώξεις χωρίς κόπο

14:37 15/8/2021 - Πηγή: iPop

Οι ψύλλοι συνήθως εντοπίζονται στα κατοικίδια, ωστόσο πολλές φορές μπορεί να εντοπιστούν και στο σπίτι σου! Σε αυτή την περίπτωση δε χρειάζεται πανικό αφού μπορείς εύκολα να διώξεις του ψύλλους από το σπίτι με απλούς, φυσικούς τρόπους και υλικά που σίγουρα έχεις ήδη στα ντουλάπια σου.

Πώς να διώξεις του ψύλλους από το σπίτι

Ας το παραδεχτούμε, όταν το κατοικίδιο ζώο μας έχει ψύλλους… δεν αφορά μόνο το κατοικίδιό μας αλλά και εμάς. Αυτά τα παράσιτα εξαπλώνονται σαν πυρκαγιά. Υπολογίζεται ότι το 95% των αυγών των ψύλλων ζουν στο σπίτι σου και όχι στο κατοικίδιο σου. Είτε εγκαθίστανται στα

χνουδωτά χαλιά σου ή κρύβονται στα μαξιλάρια σου, αυτά τα έντομα μπορούν να φτάσουν πραγματικά παντού. Λοιπόν, πώς μπορείς να τους κάνεις έξωση από το σπίτι σου; Εδώ είναι δύο εύκολοι τρόποι που μπορείς να δοκιμάσεις!

FreepikΓη Διατόμων (Diatomaceous Earth)

Η γη διατόμων είναι ένα φυσικό υλικό με βάση το βράχο που μπορείς να αγοράσεις εύκολα στο διαδίκτυο ή σε κέντρα κήπου. (Σημείωση: Πρέπει να σιγουρευτείς ότι θα προμηθευτείς «φυσική» γη διατόμων και όχι τον τύπο που χρησιμοποιείτε για τις πισίνες). Είτε το πιστεύεις είτε όχι, μπορεί; να το χρησιμοποιήσει; για να σκοτώσεις φυσικά τους ψύλλους αφυδατώνοντάς τους, σύμφωνα με το PETA. Το μόνο που θα χρειαστεί για να ξεκινήσεις είναι να πασπαλίσεις τη σκόνη γύρω από το σπίτι σου σε χαλιά και ξύλινο δάπεδο. Άφησε τη σκόνη εκεί για όσο το δυνατόν περισσότερο και μετά καθάρισέ την εντελώς. Επανέλαβε αυτήν τη διαδικασία όσο συχνά χρειάζεται.

Σημαντική συμβουλή: Κράτησε τα παιδιά και τα ζώα έξω από το δωμάτιο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Η σκόνη είναι εξαιρετικά ελαφριά, οπότε πρέπει να αποτρέψεις το να την εισπνεύσουν.

Μαγειρική σόδα

Ακόμα και αν δεν μπορέσεις να προμηθευτείς γη διατόμων μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μαγειρική σόδα που υπάρχει στο ντουλάπι σου. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία με τη γη διατόμων σε σκόνη, άφησε την στο χαλί και στη συνέχεια καθάρισέ τη. Αν και υπάρχουν λίγα επιστημονικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η μαγειρική σόδα θα σκοτώσει τους ψύλλους, χρησιμοποιείται ευρέως για αυτό. Η βασική θεωρία εδώ είναι απλή: η σκόνη αφυδατώνει τους ψύλλους (και τα αυγά τους), οδηγώντας τους να στεγνώσουν και να πεθάνουν. Ομοίως, ίσως είναι καλό να κρατήσεις τα ζώα και τα παιδιά έξω από το δωμάτιο όταν χρησιμοποιήσεις τη μαγειρική σόδα στα χαλιά σου. Μία δοκιμή, σε κάθε περίπτωση, θα σε πείσει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εντόπισες ψύλλους στο σπίτι; Όλα όσα θα σε βοηθήσουν να τους διώξεις χωρίς κόπο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα