Γιατί το κρέας Kobe είναι τόσο ακριβό;

11:11 21/1/2021 - Πηγή: iPop

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε πριν καιρό η είδηση ότι ο Βρετανός πρώην πυγμάχος, Ricky Hatton, πλήρωσε 920 ευρώ για μία μπριζόλα στη Μύκονο. Αλλά τι μπριζόλα ήταν αυτή; Σίγουρα δεν ήταν μια τυχαία μπριζόλα, αλλά αυτή που συχνά αποκαλείται η Rolls Royce του κρέατος. Ήταν ένας κρέας Kobe και -μάλλον- τελικά δεν φταίει η Μύκονος για την εξωφρενική τιμή που πλήρωσε ο Hatton.

Τι είναι το κρέας

Kobe και γιατί είναι τόσο ακριβό; Το Kobe beef είναι το ακριβότερο κρέας στον κόσμο, είναι μοσχαράκι και προέρχεται απ’ την ιαπωνική ράτσα Wagyo. Το μοσχάρι Wagyo είναι γνωστό ότι διατρέφεται με συγκεκριμένο τρόπο, ενώ είναι γνωστό και για το υψηλό ενδομιυκό του λίπος.

Το κάθε κρέας χρειάζεται τα… μπαχαρικά του!

Οι ράτσες Wagyu διακρίνονται στις Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Polled και Japanese Shortborn, με τη Japanese Black να είναι η εκλεκτότερη, καθώς είναι αυτή που παράγει το 90% των Wagyu. Συναντάμε αυτή τη ράτσα σε αρκετές περιοχές της Ιαπωνίας, ενώ μετά το 2012 εξάγεται κι εκτός αυτής, παρόλα αυτά μόνο τα μοσχάρια της ράτσας Tajima της Japanese Black, τα οποία έχουν μεγαλώσει στην περιφέρεια Hyogo, μπορούν να πάρουν το όνομα Kobe.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου για το κρέας Kobe στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Γιατί το κρέας Kobe είναι τόσο ακριβό; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kobe,