Η φροντίδα του καγκουρό : Αγκάλιασε το μωρό σου για να μεγαλώσει καλύτερα

07:01 22/4/2014 - Πηγή: iPop

Μια νέα ισραηλινή μελέτη αποκαλύπτει ότι « η φροντίδα του καγκουρό » για τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα έχει διά βίου επιπτώσεις στη νευρολογική και ψυχολογική τους ανάπτυξη .

Πραγματοποιήθηκε από τον Δρ Ruth Feldman - καθηγητή στο τμήμα ψυχολογίας και στο Brain Research Center στο Πανεπιστήμιο Bar Ilan και επίκουρος καθηγητής στο Κέντρο Μελέτης Παιδιού στο Yale. Η μελέτη δείχνει ότι η επαφή «δέρμα με δέρμα» (όταν η μητέρα αγκαλιάζει γυμνή

το μωρό της) βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου αργότερα στη ζωή του.

Η έννοια της «φροντίδας του καγκουρό» πήρε το όνομά της από τον τρόπο με τον οποίο το καγκουρό φέρει στο μάρσιπο το παιδί του.

«Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι τα παιδιά στην ομάδα της φροντίδας των καγκουρό είχαν καλύτερες γνωστικές δεξιότητες, συνήθειες ύπνου και υψηλότερη λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος, ενώ ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά το άγχος», λέει ο Δρ Feldman.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ανακάλυψη, διότι παρέχει επιστημονική απόδειξη ότι τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα, ακόμα και σε νοσοκομεία όπου υπάρχουν θερμοκοιτίδες, μακροπρόθεσμα ωφελούνται από την απλή αγκαλιά που προσφέρει η μητέρα.

Αν μάλιστα κάποιος σκεφτεί ότι το 12% των βρεφών στον δυτικό κόσμο γεννιούνται πρόωρα και το ποσοστό στις υπανάπτυκτες χώρες είναι υψηλότερο λόγω της κακής διατροφής και υγιεινής, αυτό είναι ένα αρκετά σημαντικό εύρημα .

Ο ενήλικας που αγκαλιάζει το μωρό δεν είναι ανάγκη να είναι γυναίκα -λέει η έρευνα.

«Υπάρχει μια φυσιολογική αντίδραση από την επαφή δέρμα με δέρμα που απουσιάζει όταν παρεμβάλλεται ύφασμα», λέει. Χρειάζεται μόνο μία ώρα επαφής την ημέρα, αναφέρει η έρευνα.

The post Η φροντίδα του καγκουρό : Αγκάλιασε το μωρό σου για να μεγαλώσει καλύτερα appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα