Η συμφωνία έκλεισε, τι ακολουθεί;

08:15 2/5/2017 - Πηγή: iPop

Η επώδυνη συμφωνία έκλεισε, με τους συνταξιούχους ν’ αποτελούν για ακόμα μια φορά την ομάδα ατόμων που πλήττονται περισσότερο απ’ όλους, καθώς οι περικοπές στις συντάξεις αναμένεται να φθάσουν ακόμα και το 18%! Τι ακολουθεί, όμως, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας; Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Μέχρι το επόμενο προγραμματισμένο Eurogroup απομένουν 20 μέρες (22 Μαΐου), με την Κυβέρνηση να καλείται να νομοθετήσει τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία με τους Θεσμούς.

Τα μέτρα αναμένεται να κατατεθούν στη

Βουλή σ’ ένα πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα χωρίζεται σε κεφάλαια αναλόγως τα Υπουργεία. Ένας μέρος των προαπαιτούμενων μάλιστα φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει να συντάσσεται, προς αποφυγήν νέων καθυστερήσεων.

Στόχος είναι μέχρι τα μέσα Μαΐου να έχουν περάσει τα μέτρα απ’ τη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για την Κίνα στις 12 του μήνα και θα επιστρέψει στις 15 Μαΐου. Επειδή θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ψηφιστούν τα μέτρα στις 11 του μήνα, όλα δείχνουν πως η συζήτηση και ψήφιση θα γίνει μετά τις 15 – 16 Μαΐου, προκειμένου να μπορεί να δώσει το παρών και ο Αλέξης Τσίπρας.

Εάν πάνε όλα βάσει προγραμματισμού, τότε την ερχόμενη εβδομάδα τα μέτρα θα εισαχθούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται και συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, προκειμένου να γίνει ενημέρωση των μελών του κόμματος για τα μέτρα απ’ τον Α. Τσίπρα και τον Ε. Τσακαλώτο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταθούν και οι ανεπίσημες διαβουλεύσεις για το χρέος, ενώ ορόσημο αποτελεί η σύνοδος των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας 11-13 Μαΐου.

Photo: Yannis Behrakis/Reuters

The post Η συμφωνία έκλεισε, τι ακολουθεί; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα