Η θάλασσα είναι θέμα ψυχικής υγείας

16:16 2/8/2020 - Πηγή: iPop

Σίγουρα σου έχει τύχει να πας στη θάλασσα και να νιώσεις περίεργα, ή ακόμα και διαφορετικά. Έχεις κάτσει ποτέ για λίγη ώρα να ακούς απλά τα κύματα και να ατενίζεις τον ορίζοντα; Η θάλασσα έχει σημαντική επιρροή στην ψυχική σου υγεία σε ipopπαραπάνω από ένα σημεία. Πώς ακριβώς όμως η θάλασσα επηρεάζει την ψυχική σου υγεία;

Η θάλασσα επηρεάζει την ψυχική σου
υγείαΜειώνει το άγχος

Αυτό θα υποθέσω ότι το ήξερες! Τα άτομα που έχουν την τύχη να ζουν κοντά στη θάλασσα εμφανίζουν λιγότερες εκρήξεις θυμού και συνήθως είναι και πιο ήρεμοι. Τα νερά της θάλασσας είναι γεμάτα με θετικά ιόντα που έχουν ηρεμιστική επίδραση στον ανθρώπινο νου. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται στιγμιαία ευχαρίστηση όταν έρχονται σε επαφή με το νερό, ανεξάρτητα από το αν κολυμπούν, βυθίζουν το χέρι τους ή κάνουν μια βόλτα χωρίς παπούτσια στην αμμουδιά. Επίσης, το μπλε χρώμα έχει τη δυνατότητα να ηρεμεί το μυαλό και να μας κάνει να νιώθουμε άνετα.

Μειώνει τα συμπτώματα κατάθλιψης

Το να βλέπεις και μόνο την παραλία έχει θετική επίδραση στην ψυχική σου υγεία. Ο ήχος που κάνει το νερό ή τα κύματα όταν σκάνε στην ακτή είναι αρκετός για να ηρεμήσει τα αρνητικά συναισθήματα που κυλάνε μέσα σου. Όταν αυτό συνδυάζεται με αξιοθέατα ή διακοπές σε μέρη που δεν έχεις επισκεφτεί τότε το μυαλό σου μπορεί να έρθει σε κατάσταση έκστασης, να διώξει όλες τις αρνητικές σκέψεις και να καθαρίσει το μυαλό σου.

Unsplash/ Drew DauΣε κάνει να θες να ασκηθείς

Η θάλασσα επηρεάζει την ψυχική σου υγεία και με έμμεσο τρόπο καθώς δε μπορείς να κάτσεις με τις ώρες και απλά να την κοιτάς, θα θελήσεις να κάνεις μια βόλτα, να κολυμπήσεις, να τρέξεις και να κλοτσήσεις τα κύματα. Η σωματική δραστηριότητα έχει πολύ θετική επίδραση στον ανθρώπινο νου. Ενθαρρύνει το σώμα να παράγει την ευτυχισμένη ορμόνη, ή αλλιώς σεροτονίνη, η οποία μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι και stress-free!

Ο θαλασσινός αέρας βοηθά στην αϋπνία

Εάν υποφέρεις από προβλήματα ύπνου λόγω στρες ή στενοχώριας, τότε μία βόλτα στη θάλασσα θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σαν πουλάκι. Ο θαλασσινός αέρας είναι πιο φρέσκος και πιο καθαρός, εμπλουτισμένος με οξυγόνο. Επιπλέον, οι ήχοι χαλάρωσης των κυμάτων μπορούν να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς χωρίς σχεδόν να το καταλάβεις. Θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου, να μειώσεις το άγχος και ακόμη να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Τώρα γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά που δε θα νιώθεις ότι θα είσαι και στα καλύτερα σου.. μία βόλτα στη θάλασσα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Αυτά που ενισχύουν τη διάθεσή σου κάθε φορά

Photo: Pexels

Το άρθρο Η θάλασσα είναι θέμα ψυχικής υγείας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα