Η Ζέτα Δούκα για άλλη μια φορά σου στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα

18:11 27/6/2021 - Πηγή: iPop

Το κυνήγι για το “τέλειο κορμί” στη σύγχρονη εποχή των social media είναι, πράγματι, ένας φαύλος κύκλος. Πάντα θέλουμε κάτι που δεν έχουμε και ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένες με τον εαυτό μας. Πάντα προσπαθούμε να κρύψουμε τις ατέλειές μας και κυνηγάμε αυτή την αόριστη αίσθηση ικανοποίησης που πιστεύουμε ότι θα βρούμε αν καταφέρουμε να αποκτήσουμε το “τέλειο κορμί”. Τι θα έλεγες, όμως, αν αγαπούσαμε το κορμί μας όπως ακριβώς είναι; Αυτό το μήνυμα, ακριβώς, προσπαθεί να μας περάσει και η Ζέτα Δούκα μέσα από τη σημερινή

δημοσίευσή της στο Instagram.

Αγάπησε κι εσύ τον εαυτό σου όπως η Ζέτα Δούκα

Η Ζέτα Δούκα αδιαμφισβήτητα προσπαθεί να περάσει ηχηρά μηνύματα του body positivity και να βοηθήσει όσες γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια με το σώμα τους. Σήμερα, η διάσημη ηθοποιός έκανε μια ανάρτηση, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, που απεικονίζει την ίδια με μαγιό στην παραλία, μιλώντας για την κυτταρίτιδά της και τς ατέλειές της. Η ίδια αναφέρει “Φέτος το καλοκαίρι, όπως κάθε καλοκαίρι, θα σε πάω στη θάλασσα. Και θα σε βγάλω φωτογραφία, χωρίς να σε κρύψω, χωρίς να πάρω μία πόζα που δεν θα φαίνεσαι, χωρίς να κάνω ότι δεν υπάρχεις. Γιατί υπάρχεις, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από τότε που άφηνα σιγά-σιγά την παιδική ηλικία και μεταμορφωνόμουν σε μία έφηβη γυναίκα.”

Η Ζέτα Δούκα μάχεται για ένα πιο δίκαιο νομοθετικό πλαίσιο για τα θύματα κάθε μορφής κακοποίησης

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zeta Douka (@zetadouka)

Στη συνέχεια της δημοσίευσής της εξηγεί πως η κυτταρίτιδα, οι ραγάδες ή οποιοδήποτε σημάδι υπάρχει πάνω στο ανθρώπινο σώμα, δεν υπάρχει λόγος να το μισούμε και να νιώθουμε άσχημα ή μειονεκτικά γι’ αυτό, γιατί υποδηλώνει την ιστορία μας, αυτό που έχουμε καταφέρει να είμαστε. “Ήσουν και είσαι πάντα εκεί, λιγότερο ή περισσότερο εμφανής κατά καιρούς αλλά πάντα εκεί, όσο και να σε πολέμησα μετά μανίας κάποια χρόνια. Όσο κι αν αισθανόμουν άσχημα για την ύπαρξή σου και προσπαθούσα να σε κρατήσω μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των ανθρώπων που σε περνούσαν από μικροσκόπιο, λες και αυτοί δεν είχαν με τι άλλο να ασχοληθούν. Όχι, δε θα σε κρύψω ποτέ ξανά! Γιατί είσαι στη φύση μου, γιατί η φύση μου σε έχει πλάσει. Σε αποδέχομαι καλή μου κυτταρίτιδα. Είμαστε φίλες πια!”, γράφει η ηθοποιός.

Ζέτα Δούκα και Σοφία Μπεκατώρου: Το όχι είναι όχι

Η Ζέτα Δούκα κλείνει τη δημοσίευσή της παροτρύνοντας τις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους και να αποδεχτούν τον εαυτό τους, έτσι όπως ακριβώς είναι, γιατί στην τελική είναι όλα κομμάτι του να είσαι άνθρωπος. “Κορίτσια μου, γυναίκες μου, πανέμορφες υπάρξεις μου όλες, ας προσπαθήσουμε να αποδεχτούμε ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ τον εαυτό μας έτσι όπως είναι. Ό,τι μπορούμε να βελτιώσουμε, ας το βελτιώσουμε χωρίς όμως να περιμένουμε μεσα από αυτό την αποδοχή των άλλων και κυρίως χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία ή τη ζωή μας…!
Έτσι κι αλλιώς, ποτέ δε θα καταφέρουμε να αρέσουμε σε όλους, ό,τι και να κάνουμε, όπως και να είμαστε. Και πραγματικά δεν πειράζει, δεν είναι εκεί το νόημα. Η ευτυχία είναι αλλού. Είναι στην καλοσύνη και την αγάπη των ανθρώπων που σκέφτονται όμορφα για τον άλλον και κάνουν καλές και χρήσιμες πράξεις για την κοινωνία.”, ήταν τα λόγια της.

Η Ζέτα Δούκα έχει κάτι να σου πει για το σώμα σου!

Δες εδώ την ανάρτηση της Ζέτας Δούκα: Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zeta Douka (@zetadouka)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Ζέτα Δούκα για άλλη μια φορά σου στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα