Κεραλοιφή: Τι είναι και ποιες οι ιδιότητές της που την καθιστούν απαραίτητη για τον καθένα;

15:41 1/2/2020 - Πηγή: iPop

Η κεραλοιφή είναι ένα από τα προϊόντα της φύσης με ανεκτίμητη αξία. Οι ιδιότητες της κεραλοιφής δεν είναι λίγες και φυσικά, ενώ συγχρόνως είναι ευεργετικές και θεραπευτικές. 

Τι είναι η κεραλοιφή;

Λέμε ότι είναι ένα χρήσιμο προϊόν και πως είναι ιδιαίτερα ευεργετική, χωρίς όμως να έχουμε ξεκαθαρίσει τι ακριβώς είναι. Το βασικό συστατικό της είναι το κερί της μέλισσας και θεωρείται ως το καλύτερο καλλυντικό για τη γυναίκα για την περιποίηση του δέρματος και τον καλλωπισμό, αφού προσφέρει ενυδάτωση, θρέψη, λάμψη, ενώ διαθέτει θεραπευτικές ιδιότητες.

Αποτελείται

από αγνά φυτικά υλικά με βάση το κερί της μέλισσας και το αγνό ελαιόλαδο, που σε συνδυασμό δίνουν ένα ιδιαίτερο και εξαιρετικό αποτέλεσμα. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά, χρήσιμα για κάθε τύπο δέρματος.

Ποιες είναι αυτές οι ιδιότητες της κεραλοιφής;Αντιγηραντική δράση. Καταπολεμά τις αχνές ρυτίδες, προσφέρει την κατάλληλη υγρασία στο δέρμα, που συχνά χάνεται με το πέρασμα του χρόνου, δημιουργώντας ρυτίδες.Αντιβιοτική δράση. Χάρη στις αντιβιοτικές και αντισηπτικές ουσίες που περιέχει, επουλώνει τις παθήσεις του δέρματος, όπως την ακμή, τις πληγές, τη δερματίτιδα, την ξηροδερμία, τα εξανθήματα και τα σπυράκια.Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις πληγές στο δέρμα και τα εκζέματα.Ελαστικότητα. Προσφέρει απαλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κρέμα σώματος ή προσώπου.Ενυδάτωση στη ξηροδερμία και τα σκασμένα χείλη.Τονώνει το νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα, διώχνει το άγχος και καταπολεμά τους πονοκεφάλους.Αναλγητικές ιδιότητες. Η κεραλοιφή αντιμετωπίζει τους πόνους στους μύες, καθώς και τα αρθριτικά και τους ρευματισμούς.Φυσικό προϊόν. Το κερί της μέλισσας αποτελεί ένα φυσικό καλλυντικό, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά και χημικά συστατικά για τη διατήρησή του, όπως τα περισσότερα καλλυντικά έχουν.

Όπως καταλαβαίνεις αυτή η αλοιφή είναι ιδιαίτερα ευεργετική και χρήσιμη για τον καθένα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, αν ακόμα δεν τη χρησιμοποιείς, να προμηθευτείς τη δικιά σου κεραλοιφή από ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα ή ένα φαρμακείο.

Διάβασε ακόμα:

Το απόλυτο βότανο για την υγεία που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα!

Photo: Pexels

Το άρθρο Κεραλοιφή: Τι είναι και ποιες οι ιδιότητές της που την καθιστούν απαραίτητη για τον καθένα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα