Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που μπαίνουν στη ζωή μας- Ξέφυγαν τα κρούσματα

18:19 2/11/2021 - Πηγή: iPop

Τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με το νέο αρνητικό ρεκόρ που σημειώθηκε την Τρίτη, προκάλεσαν την ανησυχία της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε και εισηγήθηκε νέα μέτρα για τον κορονοϊό. Η Κυβέρνηση έλαβε υπόψιν της τις εισηγήσεις και ανακοίνωσε τις αποφάσεις της. Παρακάτω οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την Τρίτη, επιβεβαιώθηκαν 6.700 κρούσματα, 59 θάνατοι και 434 διασωληνωμένοι.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 754.451 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 143 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.568 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Απ’ την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για όλους τους ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, εφόσον έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες απ’ τον εμβολιασμό τους.

5 εκατομμύρια θάνατοι απ’ τον κορονοϊό σε λιγότερο από 2 χρόνια

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Ο Θάνος Πλεύρης προχώρησε σε ανακοινώσεις το απόγευμα της Τρίτης και παρακάτω είναι συνοπτικά όσα αλλάζουν στη ζωή μας, με βάση τις νέες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων.

Από το Σάββατο 6/11 θα ισχύουν τα εξής:

Όλοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας του. Γίνεται υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης. Δεν θα χρειάζεται επίδειξη rapid test για πρόσβαση στα φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, εκκλησίες.Εντείνονται οι έλεγχοι με πιστοποιητικό και ταυτοπροσωπεία. Διπλασιάζονται τα πρόστιμα στα 5000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Τι αλλάζει στα ραντεβού για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που μπαίνουν στη ζωή μας- Ξέφυγαν τα κρούσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα