Κορονοϊός: Πιο αυστηροί κι εντατικοί οι έλεγχοι στα πλοία για την τήρηση των μέτρων

09:33 19/6/2020 - Πηγή: iPop

Πιο εντατικοί φαίνεται πως θα είναι από εδώ και πέρα οι έλεγχοι στα πλοία, προκειμένου να τηρούνται στο έπακρο στα μέτρα προστασίας απ’ τον κορονοϊό. 

Από την Παρασκευή 19 Ιουνίου εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πλοία από το Λιμενικό Σώμα για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας απ’ τον κορονοϊό. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών, από κλιμάκια του Λιμενικού που θα βρίσκονται στα πλοία της ακτοπλοΐας, αλλά και στους χερσαίους χώρους των λιμένων.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με το αναθεωρημένο

πρωτόκολλο, τα πλοία μπορούν να έχουν πληρότητα στο 60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% σε αυτά που διαθέτουν καμπίνες.

Ήδη από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι από κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, αφού η επιβατική κίνηση τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να αυξάνεται σταδιακά, χάρη και στην επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός, σε δηλώσεις του τόνισε πως «οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών από κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος που θα βρίσκονται σταπλοία της ακτοπλοϊας» και πρόσθεσε πως «στόχος των ελέγχων είναι η καθολική εφαρμογή των μέτρων προστασίας, από πληρώματα και επιβάτες, σε μία περίοδο που η κίνηση επιβατών με πλοία αυξάνεται και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τη σταδιακή άνοδο των αφίξεων τουριστών στη χώρα μας».

Ποιοι κανόνες πρέπει να τηρούνται;

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όλοι οι επιβάτες, αφού θερμομετρηθούν, συμπληρώνουν το ειδικό ερωτηματολόγιο. Μην ξεχνάμε πως θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Επιπλέον, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, μπροστά και πίσω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις; | Και πάλι αυξημένα τα κρούσματα

Photo: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το άρθρο Κορονοϊός: Πιο αυστηροί κι εντατικοί οι έλεγχοι στα πλοία για την τήρηση των μέτρων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα