Κορονοϊός: Τι πρέπει να κάνεις με τα ρούχα και τα παπούτσια μόλις γυρνάς σπίτι; Μπορείς να τα ξαναφορέσεις;

14:14 1/12/2020 - Πηγή: iPop

Κορονοϊός και ρούχα: Τι πρέπει να κάνεις με αυτά που φόρεσες μες τη μέρα με το που γυρίσεις σπίτι; Μπορείς να ξαναφορέσεις τα ρούχα σου;

Η πανδημία του κορονοϊού μας έχει κάνει να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε. Μπορεί στο παρελθόν να πήγαινε στη δουλειά σου ή οπουδήποτε αλλού κι ύστερα να γύρναγες σπίτι και να τριγύρναγες με τα ρούχα της δουλειάς, όμως τώρα πια με τον κορονοϊό κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει. Ίσως έχεις βρει την δικιά σου τακτική με τα ρούχα και τα παπούτσια σου, ίσως και όχι. Σε κάθε περίπτωση, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις με το που γυρνάς στο σπίτι;

Μπορείς να ξαναφορέσεις τα ρούχα που έχεις βάλει ήδη μία φορά;

Κορονοϊός και ρούχα: Όσα πρέπει να κάνεις

Δεν χρειάζεται τα ρούχα σου να είναι βρώμικα με λάσπες, λαδιές ή οτιδήποτε άλλο για να τα βγάλεις από πάνω σου μόλις γυρνάς σπίτι. Αφού πλύνεις τα χέρια σου πρέπει να βγάζεις τα ρούχα σου με το που γυρνάς απ’ έξω και να μην κάθεσαι στο κρεβάτι, τον καναπέ και οπουδήποτε αλλού.

Pexels

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αλλάζεις ρούχα με το που γυρνάς σπίτι

Στη συνέχεια υπάρχουν δύο επιλογές για το τι θα κάνεις με τα ρούχα σου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, όταν γυρνάς στο σπίτι μπορείς να αερίσεις τα ρούχα σου στο μπαλκόνι -καλό θα ήταν για αρκετή ώρα, ώστε να μπορείς να τα ξαναφορέσεις αν είναι απαραίτητο. Ιδανικά τα ρούχα πρέπει να μπαίνουν στο πλυντήριο και να πλένονται, αποφεύγοντας να τα ξαναφορέσεις.

Το αν θα βάλεις κατευθείαν τα ρούχα σου για πλύσιμο ή θα τα αερίσεις για να τα ξαναχρησιμοποιήσεις είναι καλό να το κρίνεις και με βάση το πού τα φόρεσες προηγουμένως. Για παράδειγμα, αν όλη μέρα κυκλοφορούσες με τα ΜΜΜ και βρέθηκες σε πολυσύχναστα μέρη, καλό είναι να μην τα φορέσεις ξανά.

Τέλος, μην τινάζεις τα βρώμικα ρούχα και μην τα ακουμπάς σε πολλά σημεία του σπιτιού όσο είναι δυνατόν αυτό. Αφού τα αφαιρέσεις και τα ακουμπήσεις κάπου ή τα βάλεις στο πλυντήριο, πλύνε τα χέρια σου.

Κορονοϊός: Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου; Και πώς να το κάνεις σωστά!

Και με τα παπούτσια τι γίνεται;

Όσον αφορά τα παπούτσια σου, είναι καλό να τα βγάζεις πριν μπεις στο σπίτι και να τα αφήνεις είτε έξω από την πόρτα, είτε στο μπαλκόνι ιδανικά για να αερισθούν, είτε στην είσοδο του σπιτιού σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο για όλη την οικογένεια. Στόχος είναι να μην περπατάς και να μην κυκλοφορείς σ’ όλο το σπίτι με τα παπούτσια και τα ρούχα που φόρεσες έξω. Ωστόσο, αν αφαιρεθείς μια φορά και μπεις στο σπίτι με τα παπούτσια δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι. Έχεις σφουγγαρίσει; Μήπως ήρθε η ώρα; Τόσο απλά! Και ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά που κάθονται κάτω και μπουσουλάνε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Κορονοϊός: Τι πρέπει να κάνεις με τα ρούχα και τα παπούτσια μόλις γυρνάς σπίτι; Μπορείς να τα ξαναφορέσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Μπορείς,koronoios, boreis