Μανιτάρια στιφάδο: Απίστευτη νοστιμιά με απλά υλικά!

15:31 19/1/2021 - Πηγή: iPop

Μανιτάρια στιφάδο: Ένα νόστιμο και ελαφρύ φαγητό, παρά το ότι είναι κοκκινιστό. Μπορείς να το συνοδεύεις τέλεια με πατάτες, ρύζι ή οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό της επιλογής σου.

Τα υλικά για τα μανιτάρια στιφάδο:30 κρεμμυδάκια1/2 κιλό μανιτάρια λευκά κομμένα στα 44 ντομάτες φρέσκες (για την σάλτσα ντομάτας)2 καρότα1 κσ Πελτέ1 κύβο λαχανικών1/2 ποτήρι
νερό50 ml κόκκινο κρασίΕλαιόλαδο2 φύλλα δάφνης2 μπαχάρια2 γαρύφαλλα2 σκελίδες σκόρδο1 ξύλο κανέλας1κγ μελάσα

Vegan παστίτσιο που θα το λατρέψεις απ’ την πρώτη μπουκιά!

Πώς θα φτιάξεις το φαγητό;Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και στην συνέχεια τα κρεμμύδια μόλις πάρουν ωραίο χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Μετά από 3 με 4 λεπτά προσθέτουμε και τα καρότα και στην συνέχεια τα φύλλα δάφνης και τον Πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε να πάει παντού και σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το σκόρδο (είτε κομμένο, είτε ολόκληρο), την σάλτσα ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το νεράκι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας, αφού τα έχουμε ανακατέψει καλά, και περιμένουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Στο τέλος μόλις έχει γίνει μια ωραία σάλτσα προσθέτουμε 1 κγ ζάχαρη καστανή ή μέλι ή μελάσα.

View this post on Instagram

A post shared by Green Foodprint (@greenfoodprint_)

Αν σου άρεσε η συνταγή, ακολούθησε το greenfoodprint_ στο Instagram για να παίρνεις έμπνευση για τις συνταγές σου και να μαθαίνεις μυστικά για τις vegan πρώτες ύλες!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μανιτάρια στιφάδο: Απίστευτη νοστιμιά με απλά υλικά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα