Με την τιμή του ρεύματος να φτάνει στα ύψη, ήρθε η ώρα να μάθεις τα 4 πράγματα που δεν ήξερες ότι καταναλώνουν τόση ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι σου

17:18 10/10/2021 - Πηγή: iPop

Με την ανακοίνωση ότι οι τιμές σε ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα αυξηθούν όλοι αρχίσαμε να αναζητάμε τρόπους να εξοικονομήσουμε ενέργεια για να μην δούμε τον επόμενο λογαριασμό αρκετά φουσκωμένο. Εκτός από τις κλασσικές μεθόδους που όλοι γνωρίζουμε, όπως την αντικατάσταση των λαμπτήρων με ειδικούς λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, αυτά είναι κάποια μικρά πράγματα που δεν θα φανταζόσουν ποτέ ότι μπορεί να χαλάνε τόσο ρεύμα στο σπίτι σου.

Πράγματα που δεν ήξερες ότι καταναλώνουν τόσο ρεύμα στο σπίτι σου

Η

θέση του κλιματιστικού

Η τοποθέτηση λαμπτήρων ή τηλεοράσεων κοντά στο κλιματιστικό του δωματίου σου μπορεί να προκαλέσει τη λειτουργία του περισσότερο από όσο χρειάζεται, επειδή ο θερμοστάτης ανιχνεύει τη θερμότητα από τις συσκευές. Απομάκρυνε τις συσκευές και εξοικονόμησε ενέργεια.

Οι αεραγωγοί

Κατά μέσο όρο, τα νοικοκυριά χάνουν περίπου το 20 % του θερμού ή κρύου αέρα τους μέσω του συστήματος αγωγών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια από όση χρειάζεται από τα κλιματιστικά ή άλλες πηγές ενέργειας για την θέρμανση ή την ψύξη του σπιτιού. Για να αποφύγεις τη σπατάλη ενέργειας, έλεγξε τους αγωγούς σου για να βεβαιώσου ότι είναι σφραγισμένοι σωστά και μονωμένοι.

Ο φούρνος

Κι όμως, είναι ίσως η σημαντικότερη αιτία κατανάλωσης ενέργειας. Χρησιμοποιώντας το φούρνο μικροκυμάτων, τη φρυγανιέρα ή μια ψησταριά αντί για τον φούρνο, θα σπαταλάς λιγότερη ενέργεια και θα αποφύγεις την υπερβολική θερμότητα που αυξάνει τη θερμοκρασία του δωματίου.

Οι συσκευές που είναι στην πρίζα

Δεν έχει σημασία εάν δεν φορτίζεις το κινητό σου. Το να έχεις τον φορτιστή όλη μέρα στην πρίζα μπορεί να σου κοστίζει 21 λεπτά την ημέρα και περίπου 75 ευρώ τον χρόνο. Πολλαπλασίασε αυτό το πόσο με όλες τις συσκευές που κρατάς στην πρίζα ενώ δεν τις χρησιμοποιείς ή δεν είναι καν ανοιχτές, όπως το πιστολάκι ή ο υπολογιστής σου. Για να εξοικονομήσεις ρεύμα αποσύνδεσέ τα ή χρησιμοποιήσει πολύμπριζα που να κλείνουν με έναν διακόπτη για περισσότερη ευκολία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Με την τιμή του ρεύματος να φτάνει στα ύψη, ήρθε η ώρα να μάθεις τα 4 πράγματα που δεν ήξερες ότι καταναλώνουν τόση ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Με την τιμή του ρεύματος να φτάνει στα ύψη ήρθε η ώρα να μάθεις τα 4 πράγματα που δεν ήξερες ότι καταναλώνουν τόση ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι σου,