Μεγάλη κακοκαιρία και Δεκαπενταύγουστο με αδιάβροχα ανακοινώνει η ΕΜΥ

15:13 14/8/2020 - Πηγή: iPop

Αλλαγές στον καιρό αναμένονται το Σαββατοκύριακο. Πιο συγκεκριμένα, άστατος ενδέχεται να είναι ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο και θα χαλάσει τις διακοπές των περισσότερων ταξιδιωτών, που θα προτιμήσουν να πάνε σε κάποιο κοντινό προορισμό για να περάσουν όμορφα το ΣΚ.

Χαρακτηριστικά, ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο θα είναι βροχερός, με τις καταιγίδες να κάνουν την παρουσία τους στις Βόρειες περιοχές της χώρας. Η Μακεδονία,

η Θράκη, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας θα ταλαιπωρηθούν από τις καταιγίδες. Γι’ αυτό οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με τις ομπρέλες τους και τα αξεσουάρ για την αντιμετώπιση του βροχερού καιρού.

Σύμφωνα με του μετεωρολόγους, η τεράστια αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή από το απόγευμα του Σαββάτου, 15 Αυγούστου, και θα διαρκέσουν έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής, 16 Αυγούστου.

Από τη μία, η γρήγορη εναλλαγή του καιρού μόνο καλό είναι, καθώς δεν θα έχει διάρκεια η κακοκαιρία. Από την άλλη ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο, ίσως χαλάσει τα σχέδια πολλών, που θα θελήσουν να «δραπετεύσουν» σε κοντινά μέρη για αναψυχή.

Η ανακοίνωση της ΕΜΥ για την έκτακτη επιδείνωση καιρού:

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται από αργά το απόγευμα του
Δεκαπενταύγουστου στη βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες κατά
τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα
από ισχυρούς ανέμους.

Συγκεκριμένα, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, κυρίως την Κεντρική και την Ανατολική, από αργά το απόγευμα του ΣΑΒΒΑΤΟΥ (15-08-2020) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (16-08-2020), οπότε θα επεκταθούν πρόσκαιρα και στη Θράκη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Από τις απογευματινές και μέχρι τις βραδινές ώρες της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
(16-08-2020) θα εκδηλωθούν εκ νέου έντονα φαινόμενα στην Κεντρική
και Ανατολική Μακεδονία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα τι προκάλεσαν οι κακοκαιρίες στην Εύβοια:

Βιβλική καταστροφή στην Εύβοια με νεκρούς και τραυματίες

Το άρθρο Μεγάλη κακοκαιρία και Δεκαπενταύγουστο με αδιάβροχα ανακοινώνει η ΕΜΥ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα