Μια θλιβερή μέρα για τις γυναίκες στο Τέξας: Επαναφέρεται η πλήρης απαγόρευση των αμβλώσεων

14:33 9/10/2021 - Πηγή: iPop

Εφετείο των ΗΠΑ επανέφερε προσωρινά την σχεδόν πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων στο Τέξας. Το Εφετείο συμφώνησε με αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα του Τέξας, να αρθεί η διαταγή που επιβλήθηκε κατά του νόμου. Την Τετάρτη 06/10, το ανώτερο δικαστήριο είχε μπλοκάρει προσωρινά το νομοσχέδιο για την “προσβλητική στέρηση” του συνταγματικού δικαιώματος για άμβλωση. Ωστόσο, με νέα απόφαση ο προσωρινός περιορισμός καταγήθηκε.

Το Τέξας

απαγορεύει τις αμβλώσεις και ο Ο.Η.Ε. καταδικάζει τον απαράδεκτο νόμο που απειλεί τις γυναίκες

Επαναφέρεται η πλήρης απαγόρευση των αμβλώσεων στο Τέξας

Ο περιοριστικός νόμος απαγορεύει όλες τις αμβλώσεις σε περίπου έξι εβδομάδες κύησης. Δίνει σε κάθε άτομο το δικαίωμα να μηνύσει οποιονδήποτε εμπλέκεται στην παροχή ή τη διευκόλυνση της άμβλωσης μετά την ανίχνευση της καρδιακής δραστηριότητας του εμβρύου και δεν κάνει εξαιρέσεις για εγκυμοσύνες που προκαλούνται από βιασμό ή αιμομιξία. Ο Περιφερειακός Δικαστής δέχτηκε ένα αίτημα από τη διοίκηση του Biden να αποτρέψει την επιβολή του νόμου ενώ αμφισβητείται η νομιμότητά του.

Unsplash/Gayatri Malhotra

Ωστόσο, αξιωματούχοι του Τέξας άσκησαν αμέσως έφεση κατά της απόφασης, την οποία το δικαστήριο της πέμπτης Περιφέρειας με έδρα τη Νέα Ορλεάνη συμφώνησε να ακυρώσει. Σε δήλωσή της μετά την τελευταία απόφαση, η Nancy Northup, πρόεδρος του Κέντρου για τα Αναπαραγωγικά Δικαιώματα, κάλεσε το Ανώτατο Δικαστήριο “να παρέμβει και να σταματήσει αυτή την τρέλα”.

“Οι ασθενείς ξαναγυρίζουν σε κατάσταση χάους και φόβου και αυτός ο σκληρός νόμος αφορά περισσότερο εκείνες που αντιμετωπίζουν ήδη εμπόδια που εισάγουν διακρίσεις στην υγειονομική περίθαλψη, ιδιαίτερα μαύρους, ιθαγενείς και άλλους έγχρωμους, μετανάστες χωρίς χαρτιά, νέους που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, και τις γυναίκες στις αγροτικές περιοχές”, είπε. “Τα δικαστήρια έχουν υποχρέωση να μπλοκάρουν νόμους που παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα”. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες γυναίκες ταξίδευαν σε άλλες πολιτείες όπου η διαδικασία είναι νόμιμη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Μια θλιβερή μέρα για τις γυναίκες στο Τέξας: Επαναφέρεται η πλήρης απαγόρευση των αμβλώσεων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα