Μην ξαναστείλεις αυτά τα e-mail!

11:47 27/4/2017 - Πηγή: iPop

Κάθε μέρα, αποστέλλονται περισσότερα από 205 δισεκατομμύρια e-mail σε όλο τον κόσμο. Παρά το πόσο εύκολο είναι να γράψεις ένα γρήγορο email από το τηλέφωνό σου και να συνδεθείς με κάποιον αμέσως, εξακολουθεί να υπάρχει κάποια βασική εθιμοτυπία. Ορισμένα είδη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι μόνο αναποτελεσματικά, αλλά και ανεπιθύμητα. Διάβασε παρακάτω δύο μορφές email που μπορείς να διαγράψεις από το φάκελο «Απεσταλμένα».

Παρακάτω τα δύο πιο ανεπιθύμητα e-mailΗ
ανεπιθύμητη εισαγωγή

Οι εισαγωγές είναι ένας ισχυρός τρόπος για να βοηθήσεις τους συναδέλφους, συνδέοντάς τους με δυνητικούς πελάτες, εργοδότες, συμβούλους και συναδέλφους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις ότι μια εισαγωγή είναι, από πολλές απόψεις, υποχρέωση. Εσύ ουσιαστικά καλείς και τα δύο μέρη να αφαιρέσουν χρόνο από το πρόγραμμά τους για να συναντηθούν ή να μιλήσουν τηλεφωνικά.

Εάν στέλνεις το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ζητήσεις άδεια ή κάνεις την πραγματική εισαγωγή, βεβαιώσου ότι έχεις δώσει επαρκείς λεπτομέρειες για να κάνεις την επαφή χρήσιμη.

Για να δημιουργήσεις τη μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχούς επαφής, δώσε μια σύντομη περιγραφή της εμπειρίας ή του ρόλου κάθε ατόμου, συμπεριέλαβε σχετικούς συνδέσμους σε προφίλ ή ιστότοπους του LinkedIn και επισήμανε τι έχουν κοινό ή γιατί πρέπει να συνδεθούν.

Το Απαιτητικό Αίτημα

Να φανταστούμε και εσύ έχεις λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από πλήρως ξένους, που έγραψαν κάτι τέτοιο:

«Γεια σου, θέλω να γράψεις για τον πελάτη μου / εταιρεία / προϊόν μου. Εδώ είναι ένας σύνδεσμος».

Ζητώντας μια χάρη από κάποιον που δεν γνωρίζεις, χωρίς σαφή εξήγηση για το ποιος είσαι, γιατί πρέπει να βοηθήσουν, γιατί παίρνουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να εξασφαλίσεις μια αρνητική απάντηση.

Εάν θες να ζητήσεις βοήθεια από άτομα που δεν σε γνωρίζουν, ξεκίνησε με την οικοδόμηση κάποιου πλαισίου και την πλαισίωση ως μια προσφορά και όχι μια απαίτηση. Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους απευθύνεσαι ειδικά σ’ αυτούς και δώσε σαφείς πληροφορίες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους υποβάλλεις το αίτημά σου και πώς μπορεί να σε βοηθήσει.

The post Μην ξαναστείλεις αυτά τα e-mail! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα