Ο Ομπάμα τάσσεται κατά του Brexit

21:18 22/4/2016 - Πηγή: iPop

Θέση κατά του Brexit στο επικείμενο δημοψήφισμα πήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, την στιγμή που σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos MORI που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Evening Standard το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμεί

την παραμονή στην ΕΕ βρίσκεται μπροστά με διαφορά της τάξεως των 10 μονάδων.

Στην Βρετανία βρίσκεται ο Μπάρακ Ομπάμα και υποστηρίζει με τάσσεται με άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι Βρετανοί πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρει ξεκάθαρα ο Ομπάμα εξηγώντας πως οι ΗΠΑ έχουν λόγο να πάρουν θέση σ’ αυτό το δημοψήφισμα εξαιτίας της θυσίας των αμερικανών στρατιωτών για το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Μία ψήφος για να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε. σημαίνει ότι η χώρα θα είναι σε μειονεκτική θέση για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, τη μεταναστευτική κρίση και τυχόν οικονομικές κρίσεις στην παγκόσμια οικονομία», εξηγεί ο πρόεδρος της Αμερικής και συμπληρώνει: «Θα το πω με την ειλικρίνεια ενός φίλου ότι το αποτέλεσμα της απόφασης σας είναι ένα βαθιά ενδιαφέρον θέμα για τις ΗΠΑ».

Την ίδια στιγμή δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos MORI που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Evening Standard δείχνει απομάκρυνση από την πιθανότητα του Brexit καθώς η παραμονή προπορεύεται με δεκα μονάδες!

Το 49% των Βρετανών επιθυμεί να παραμείνει η χώρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δέκα μονάδες πάνω από το ποσοστό που επιθυμούν το Brexit.

Η διαφορά είναι μικρή «αλλά το πλεονέκτημα συνήθως το έχει το status quo σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής έρευνας της Ipsos MORI, Γκίντεον Σκίνερ, ο οποίος βεβαίως τόνισε πως στην περίπτωση που η συμμετοχή στο επικείμενο δημοψήφισμα είναι χαμηλή, θα ευνοηθεί η εκστρατεία υπέρ του Brexit αλλά η διαφορά θα μειωθεί στις έξι μονάδες.

The post Ο Ομπάμα τάσσεται κατά του Brexit appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα