Οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου για να μπορείς να το καθαρίσεις σωστά

08:30 6/4/2021 - Πηγή: iPop

Οι περισσότεροι από εμάς συνήθως σχεδιάζουμε και διακοσμούμε τα σπίτια μας με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν με την αισθητική και το στιλ μας. Στη συνέχεια, αυτές οι επιλογές διακόσμησης που έχουμε κάνει καθορίζουν και τη ρουτίνα του καθαρίσματος του σπιτιού. Για παράδειγμα, καθαρίζουμε κάθε εβδομάδα τα ανοιχτά ράφια και σκουπίζουμε καθημερινά τον μαρμάρινο πάγκο. Τι γίνεται, όμως, εάν αντιστρέψουμε τη διαδικασία και σχεδιάσουμε τα σπίτια μας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μας παίρνει πολλή ώρα το καθάρισμά τους; Ποιες είναι οι αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού σου που μπορείς να κάνεις για να

είναι πιο καθαρό και τακτοποιημένο;

Οι αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού που θα κάνουν πιο εύκολο το καθάρισμά του

Διάλεξε έπιπλα με ψηλά πόδια

Η εμπειρία έχει δείξει ότι όσο πιο χαμηλό ένα έπιπλο, τόσο πιο δύσκολο το να καθαρίσεις το πάτωμα από κάτω του. Σκέψου το με τη λογική, ένας καναπές όπου δεν χωράει να περάσει από κάτω ούτε το σουίφερ, είναι πολύ πιο χρονοβόρο και δύσκολο στο καθάρισμα, καθώς πρέπει να τον μετακινήσεις. Εναλλακτικά, απλά θα αφήσεις πολλούς μήνες να περάσουν μέχρι που θα συνειδητοποιήσεις ότι κρύβει από κατω του έναν ολόκληρο μικρόκοσμο από σκόνη!

Unsplash/Sidekix Media

Σωστές βαφές

Εάν έχεις κατοικίδια ή μικρά παιδιά, είναι πολύ πιθανό να δεις σημάδια που δεν θέλεις στους τοίχους σου. Γι’ αυτό απόφυγε σίγουρα τα ματ χρώματα και επίλεξε λαμπερές βαφές και γυαλιστερές επιφάνειες, όπου η βρωμιά μπορεί να καθαριστεί πολύ πιο εύκολα.

6 συνήθειες των 2 λεπτών που θα κάνουν το σπίτι σου να είναι πάντα τακτοποιημένο!

Αγόρασε έναν ανθεκτικό καναπέ

Οι καναπέδες θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή γιατί εάν λερώσουν με κάτι που δεν φεύγει εύκολα, μπορεί να είναι κοστοβόρο το να καθαριστούν ή το να αλλάξουν ύφασμα. Εάν, λοιπόν, φοβάσαι ότι ο καναπές μπορεί να λερώνει συνεχώς, διάλεξε δέρμα ή ένα ύφασμα που να καθαρίζεται εύκολα, για να μπορείς με μια κίνηση να απομακρύνεις οτιδήποτε πέσει πάνω του.

Φυσικά, πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι στα πιο σκούρα χρώματα, οι λεκέδες φαίνονται λιγότερο έντονοι, αλλά σίγουρα μην προτιμήσεις μαύρο καναπέ εάν έχεις κάποιο λευκό κατοικίδιο που μαδάει!

Pexels

Λίγα ανοιχτά ράφια

Ναι, μπορεί τα ανοιχτά ράφια να φαίνονται τέλεια στο Instagram, αλλά στην πραγματική ζωή ξέρεις ότι μαζεύουν τη σκόνη στο λεπτό. Μπορεί να χρειάζεται να τα περνάς ακόμα και κάθε μέρα με ξεσκονόπανο, εκτός αν καθαρίζεις μόνο όταν… βλέπει η πεθερά! Τα κλειστά ντουλάπια, με κάποιο τζάμι μπροστά, είναι ιδανική λύση εάν δεν θέλεις να κυκλοφορήσεις με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου για να μπορείς να το καθαρίσεις σωστά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα