Οι celebrities μας δίνουν ιδέες για βιβλία που μπορούμε να διαβάσουμε στην καραντίνα!
23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα και μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσεις κι εσύ να διαβάζεις κάτι όσο είσαι στην καραντίνα. Κι αν δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τι, τότε ίσως αυτά τα αγαπημένα βιβλία των celebrities να σε εμπνεύσουν.
Το να διαβάζεις βιβλία σίγουρα αξίζει περισσότερο απ’ όσο ίσως νομίζεις. Εντάξει, δεν χρειάζεται να γίνεις και βιβλιοφάγος, όμως το να διαβάζεις ένα βιβλίο που και που δεν είναι και τόσο κακό. Θα σου διευρύνει τους ορίζοντες, θα “εξασκήσει” τη σκέψη σου κι ειδικά τώρα στην καραντίνα θα σε κάνει να περάσεις και λίγο πιο δημιουργικά τον χρόνο σου. Και
Ο Αντίνοος Αλμπάνης αυτές τις μέρες έχει επιλέξει να διαβάζει το «Κουτσό» του Julio Cortázar. Γεμάτο λογοτεχνική φιλοδοξία, σπαρταριστό, με καινοτόμα συγγραφικά εργαλεία, κατεδαφιστικό του κατεστημένου και αναζητητικό της ρίζας της ποίησης, το “Κουτσό”, πάνω από μισό αιώνα τώρα, συνεχίζει να διαβάζεται με περιέργεια, με δέος, κατάπληξη, με ενδιαφέρον ή αφοσίωση.
«Δεν ήμαστε ερωτευμένοι, κάναμε έρωτα με αποστασιοποιημένη δεξιοτεχνία και κριτικό πνεύμα, αλλά μετά πέφταμε σε κάτι τρομερές σιωπές, ο αφρός της μπίρας στα ποτήρια έκοβε, η μπίρα ζεσταινόταν και ξεθύμαινε, ενώ εμείς κοιταζόμασταν και νιώθαμε πως αυτό σημαίνει χρόνος. Στο τέλος η Μάγα σηκωνόταν κι έκοβε άσκοπες βόλτες στην κάμαρα. Πάνω από μία φορά την είδα να θαυμάζει το σώμα της στον καθρέφτη, να πιάνει τα στήθη της όπως τα συριακά αγάλματα, και με τα μάτια να θωπεύει αργά το δέρμα της. Δεν μπόρεσα ποτέ ν’ αντισταθώ στον πειρασμό να την καλέσω κοντά μου, να τη νιώσω να γέρνει λίγο λίγο πάνω μου, και πάλι να διχάζεται, μετά από εκείνη τη στιγμή που ’χε μείνει τόσο μόνη και τόσο ερωτευμένη μπροστά στην αιωνιότητα του σώματός της».
Πηνελόπη ΑναστασοπούλουΗ Πηνελόπη Αναστασοπούλου αυτή την περίοδο διαβάζει το «Εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός» του Πάουλο Κοέλιο.
«Ο πολεμιστής του φωτός πιστεύει. Επειδή πιστεύει στα θαύματα, αρχίζουν να γίνονται θαύματα. Αν η φασαρία του κόσμου πνίγει την εσωτερική μας φωνή, αυτό σημαίνει πως έφτασε η στιγμή της μάχης: πρέπει να ξυπνήσουμε τον πολεμιστή του φωτός που κοιμάται μέσα στον καθένα μας και να ξεκινήσουμε την πορεία σ’ ένα δρόμο διάσπαρτο με κολακείες και πειρασμούς, ένα μονοπάτι όπου το κάθε βήμα μπορεί να κρύβει τις παγίδες ενός ολόκληρου λαβύρινθου, μια διαδρομή όπου η νίκη έχει το ίδιο πρόσωπο με την ήττα. Ποιος, όμως, μπορεί να μας στηρίζει στις δύσκολες στιγμές; Ποιες λέξεις πρέπει ν’ ακούσουμε από τις μυριάδες που αντιλαλούν στ’ αφτιά μας; Μπορούμε στ’ αλήθεια να μοιραστούμε όνειρα και νοσταλγία με τους άλλους; Ο Πάουλο Κοέλο, δάσκαλος ζωής κι ελπίδας, μας παρουσιάζει ένα χάρτη για να φτάσουμε στο νησί όπου θησαυρός είναι η ευτυχία μας».
Δημήτρης Αριανούτσος«Ο μικρός πρίγκιπας» του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ είναι ένα από τα αγαπημένα βιβλία του Δημήτρη Αριανούτσου. Για όσους δεν το έχουν διαβάσει, πρόκειται για ένα διαχρονικό παραμύθι γραμμένο για μικρούς και μεγάλους.
«Ένας πιλότος, που, κουρασμένος από τη σχέση του με τους ανθρώπους, ζει αποτραβηγμένος από αυτούς, σε μια από τις πτήσεις του αναγκάζεται να προσγειωθεί στην έρημο της Σαχάρας, γιατί το αεροπλάνο του παθαίνει βλάβη. Βρίσκεται στη μέση του πουθενά, με προμήθειες νερού ίσα ίσα για οχτώ μέρες. Εκεί συναντάει το μικρό πρίγκιπα, ένα χρυσαφένιο παιδί, φερμένο από έναν άγνωστο πλανήτη μεγάλο όσο ένα σπίτι. Ο μικρός πρίγκιπας ταξιδεύει εδώ κι ένα χρόνο, επισκέπτεται καινούριους πλανήτες, θέλει να δει και να μάθει. Είναι όμορφος κι ευαίσθητος, αμείλικτος και διάφανος, περίεργος κι απρόβλεπτος όπως μονάχα τα παιδιά μπορούν να είναι. Ο πιλότος, την ώρα που αγωνίζεται να επισκευάσει το χαλασμένο αεροπλάνο του κι ανησυχεί για την επιβίωσή του, αναγκάζεται ν’ αντιμετωπίσει ένα παραμυθένιο πλάσμα, που είναι ερωτευμένο μ’ ένα τριαντάφυλλο, που παρηγορεί τη μοναξιά του με ηλιοβασιλέματα, που έχει όλα κι όλα τρία μικροσκοπικά ηφαίστεια και λαχταράει ν’ αποκτήσει ένα αρνάκι έστω κι αν αυτό είναι σε ζωγραφιά και δε φαίνεται, γιατί είναι κλεισμένο σ’ ένα κασόνι.
Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από τις δροσερές αναμνήσεις του ταξιδιού του, ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του πιλότου όλη την επιπολαιότητα, την υπεροψία, τη μιζέρια, τη δίψα για εξουσία και λεφτά, τη μοναξιά των ανθρώπων».
Μαντώ ΓαστεράτουΗ Μαντώ Γαστεράτου προτιμάει συνήθως βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Ένα από αυτά που διαβάζει είναι το «Έξω από τα δόντια» του George Lois.
«Ο Γιώργος Λόης αποκαλύπτει τι τον κρατάει δημιουργικό στα 82 του, γιατί το να κοιμάσαι τρεις ώρες την ημέρα είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο, πώς έκανε τον Τόμι Χίλφιγκερ πλούσιο και διάσημο σε ένα βράδυ, γιατί αρνήθηκε να ανταλλάξει ένα εξώφυλλό του με έναν πίνακα του Γουόρχολ, πώς άλλαξε την ιστορία του MTV και απίστευτες ανέκδοτες ιστορίες με τον Μοχάμεντ Άλι, τον Μπομπ Ντίλαν και άλλους φίλους και συνεργάτες του. Κάθε σελίδα μπορεί να σου ανοίξει το μυαλό και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο. Βυθίσου στη σοφία του Λόη και επέστρεφε σ’ αυτήν ξανά και ξανά, καθώς οδεύεις προς την επιτυχία».
Ζέτα ΔούκαΗ Ζέτα Δούκα αυτές τις μέρες διαβάζει το «Άρωμα του ονείρου» του Τομ Ρόμπινς. Πρόκειται για «ένα έπος που αρχίζει στα δάση της αρχαίας Βοημίας και δεν τελειώνει παρά απόψε, στις εννιά η ώρα το βράδυ (ώρα Παρισιού). Είναι, ακόμη ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα με ήρωα έναν επιστάτη που έχει χάσει ένα μπλε μπουκάλι. Ένα μπουκάλι πολύ παλιό που έχει χαραγμένη πάνω του την εικόνα ενός θεού με κέρατα τράγου. Αν το υγρό μέσα σ’ αυτό το μπουκάλι είναι πραγματικό η μυστική ουσία του σύμπαντος, όπως πιστεύουν μερικοί, θα πρέπει να βρεθεί γρήγορα, γιατί εξατμίζεται και έχουν απομείνει μόνο δυο σταγόνες».
#Μένουμε_σπίτι: Οι αγαπημένοι μας celebrities μας είπαν πώς περνούν τον χρόνο τους στο σπίτι!
Μαρία ΗλιάκηΗ Μαρία Ηλιάκη διαβάζει τα τρία βιβλία «Μία σταγόνα ιστορία» του Δημήτρη Καμπουράκη. «Ο αυτοκράτορας Ιουστιανιανός παρακολουθεί το σεξ σόου της μέλλουσας αυτοκράτειρας Θεοδώρας. Ο μητροπολίτης Δημητριάδος Γερμανός, προκάτορας του Χριστόδουλου, ευλογεί την πρώτη λαοσύναξη φανατικών στο Βόλο. Φονιάδες, παράφρονες και πόρνες στο τιμόνι των ανθρώπινων πληθυσμών. Λαμπερές και φρικτές σταγόντες μέσα σ’ έναν ωκεανό τρέλας που ονομάζεται ελληνική και παγκόσμια ιστορία».
Τζένη ΜελιτάΗ Τζένη Μελιτά αυτή την περίοδο διαβάζει το «Μάθε ν’ αγαπάς και ν’ αγαπιέσαι» απ’ τον Hauck Paul. «Oι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να αγαπήσουμε κάποιον και να μας αγαπήσει κι αυτός. Ωστόσο, οι πιο πολλοί αντιμετωπίζουμε προβλήματα στις σχέσεις μας. Γιατί δεν πάνε καλά; Σ’ αυτό το βιβλίο ο δρ Πωλ Χοκ υποστηρίζει πως οι ρομαντικές μας ιδέες για την αγάπη είναι συχνά παραπλανητικές. Για να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε, χρειάζεστε κάτι παραπάνω από καλοσύνη, υπομονή και ανοχή. Oι σχέσεις λειτουργούν καλύτερα όταν διεκδικείτε τα δικαιώματά σας και όταν και οι δύο σύντροφοι είναι σε θέση «να δώσουν και να πάρουν». O δρ Χοκ εξηγεί πώς μπορούν να ξεπεραστούν οι απογοητεύσεις και πώς είναι δυνατόν να αποφύγετε τις παράλογες και καταστροφικές σκέψεις που οδηγούν σε “διαταραχές της αγάπης”. Περιγράφει επίσης τον καλύτερο τρόπο για να προσεγγίσετε και να διατηρήσετε έναν ευτυχισμένο γάμο. Πρακτικό, προσιτό και διασκεδαστικό, το τελευταίο βιβλίο του δρος Χοκ θα βοηθήσει τον καθένα να βελτιώσει τις συναισθηματικές του σχέσεις και να ζήσει μια πιο ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή».
Ιλένια ΟυίλιαμςΗ Ιλένια Ουίλιαμς αγαπάει ιδιαίτερα το «Να ζεις, ν’ αγαπάς και να μαθαίνεις» του Λέο Μπουσκάλια. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του Λεό Μπουσκάλια. «Είναι ένας ολόκληρος θησαυρός και μία ατελείωτη πηγή έμπνευσης, θάρρους και αποφασιστικότητας για όλους όσους αναζητούν μία καινούρια διάσταση στην προσωπικότητα τους και στη ζωή τους μέσα από τους δρόμους της κατανόησης και της αγάπης».
Γιώργος ΧατζηπαύλουΟ Γιώργος Χατζηπαύλου διαβάζει τις μέρες της καραντίνας το «Sapiens» του Harari.
«Εκατό χιλιάδες χρόνια πριν τουλάχιστον έξι «ανθρώπινα» είδη κατοικούσαν στη γη. Σήμερα υπάρχει μόνο ένα. Ο Homo Sapiens, δηλαδή εμείς. Πώς τα κατάφερε το είδος μας στη μάχη για την κυριαρχία; Πώς βρέθηκαν οι τροφοσυλλέκτες πρόγονοί μας να στήνουν πόλεις και βασίλεια; Πώς φτάσαμε να πιστεύουμε σε θεούς, σε έθνη και σε ανθρώπινα δικαιώματα; Να εμπιστευόμαστε χρήματα, νόμους και βιβλία; Να υποδουλωνόμαστε σε γραφειοκρατίες, χρονοδιαγράμματα και καταναλωτικά μοντέλα; Και πώς θα είναι ο κόσμος μας στις χιλιετίες που θα έρθουν;»
Anita BrandΗ Anita Brand μας προτείνει το «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» του Irvin D. Yalom. «Μέσα από μια σειρά μυστικές συμφωνίες, ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος Φρήντριχ Νίτσε και ο Αυστριακός γιατρός Γιόζεφ Μπροϊερ, ένας από τους πατέρες της ψυχανάλυσης, συναντιούνται στη Βιέννη του 19ου αιώνα, σε μια εμπνευσμένη διαδικασία διπλής ψυχοθεραπείας. Σ’ αυτή την περιπέτεια υπαρξιακής αναζήτησης εμπλέκονται ένας νεαρός γιατρός ονόματι Ζίγκμουντ Φρόιντ, μια θυελλώδης γυναίκα, η Λου Σαλόμε, και μια σαγηνευτική ασθενής, η Αννα Ο».
Πόπη ΤσαπανίδουΗ δικιά μας Πόπη Τσαπανίδου διαβάζει αυτές τις μέρες στο σπίτι της το «Ουτοπία για ρεαλιστές» του Ολλανδού ιστορικού Rutger Bregman. Ο συγγραφέας περιγράφει πως μπορούμε να χτίσουμε τον ιδανικό κόσμο του αύριο. Τονίζοντας πως η ανθρωπότητα ζει την χρυσή εποχή της, προτείνει έναν κόσμο χωρίς σύνορα, την καθιέρωση ενός βασικού εισοδήματος για κάθε άνθρωπο πάνω στον πλανήτη και ημερήσια εργασία 3 ωρών, αφού η τεχνολογία μπορεί και πρέπει να περιορίσει την εργασιακή εβδομάδα, αφήνοντας χώρο για πνευματική καλλιέργεια. Ένα βιβλίο που θα διευρύνει την αντίληψή σας για τον κόσμο και θα σας βοηθήσει να φανταστείτε το επόμενο κεφάλαιο στην πολιτική ιδεολογία, αφού σοσιαλισμός και καπιταλισμός οδηγούνται πλέον -όσο κι αν αντιστέκονται- στο θάνατό τους.
Αυτά είναι τα αγαπημένα βιβλία των celebrities ή εκείνα που αγαπούν να διαβάζουν αυτές τις μέρες στο σπίτι. Μπορείς κι εσύ να εμπνευστείς και να διαβάσεις είτε αυτά τα βιβλία των celebrities που μας προτείνουν, είτε τα δικά σου αγαπημένα. Σε κάθε περίπτωση το να διαβάσεις ένα βιβλίο μόνο καλό μπορεί να σου κάνει!
Διάβασε μερικές ακόμα ιδέες για βιβλία:Οι προτάσεις των αναγνωστών του iPop για τα 10+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις!
Photo: PexelsΤο άρθρο Οι celebrities μας δίνουν ιδέες για βιβλία που μπορούμε να διαβάσουμε στην καραντίνα! εμφανίζεται στο iPop.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Κορονοϊός: Έτσι θα κάνουμε μπάνια φέτος. Τι ισχύει για παραλίες – πισίνες, πόσο επικίνδυνη είναι η άμμος
- Ξανά ήρθαν κοντά Τσίπρας – Μαρινάκης;...
- Δημοσκόπηση Aboutpeople: Ολική ανατροπή για κορονοϊό. Πρωτοφανή ποσοστά για Εκκλησία, θεωρίες συνωμοσίας
- Ποιος κάνει κουμάντο, τελικά, στη Θράκη;
- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Η κατεύθυνση είναι να ανοίξουν σχολεία, ΑΕΙ και Φροντιστήρια
- Κορονοϊός: Πέθανε και τέταρτος ασθενής μέσα σε λίγες ώρες – 125 οι νεκροί στην Ελλάδα
- Bild: πηγαίνουμε στην ελλάδα φέτος το καλοκαίρι
- Κορονοϊός – Βρετανία: Δεν έχει τέλος το δράμα! 589 νεκροί σε ένα 24ωρο
- Πώς λειτουργεί το turbo;
- ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Εικοσι έξι κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική «Ταξιάρχαι»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop
- Τελευταία Νέα iPop
- Οι celebrities μας δίνουν ιδέες για βιβλία που μπορούμε να διαβάσουμε στην καραντίνα!
- Οι προτάσεις των αναγνωστών του iPop για τα 10+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις!
- Δωρεάν αξιολόγηση βιογραφικού και 3 must – attend webinars για την καριέρα σου
- Ο “Λάμπρος” αποκάλυψε πότε θα ξεκινήσουν ξανά τα γυρίσματα των Άγριων Μελισσών
- Δημιουργήθηκε το πρώτο μουσείο με έργα τέχνης εμπνευσμένα απ’ τον κορονοϊό
- Δημιουργική απασχόληση των παιδιών με τα καλύτερα ελληνικά επιτραπέζια!
- Συνταγή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά με άρωμα μαμάς!
- Παράταση στα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό μέχρι τις 4 Μαΐου | Αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ
- O Πρίγκιπας Louis έγινε 2 ετών και είναι ίδιος ο αδερφός του! (Photos)
- MasterChef: Ρίσκαρε την ποδιά του για να διώξει τον Ηλία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Εικοσι έξι κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική «Ταξιάρχαι»
- Η κυβέρνηση του "Μέτζη του νέουκτη"...
- Η κυβέρνηση καταρτίστηκε...
- Ξανά ήρθαν κοντά Τσίπρας – Μαρινάκης;...
- ΟΠΚΕ και Ασφάλεια μπούκαραν σε διαμέρισμα που έφτιαχνε πλαστά έγγραφα στον Άγ. Παντελεήμονα – Πάνω από 3 εκατ. ευρώ τα κέρδη
- Κοροναϊός: 125 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξαν τέσσερις ασθενείς σήμερα
- Κατηγορηματικό “όχι” από Κούρτς σε ευρωομόλογο
- Διαψεύδει η Βάνα Μπάρμπα: «Δεν παίρνω τη βίλα του Μιχάλη Ασλάνη»
- Έκθεση-«φωτιά» για την ελευθερία του Τύπου – Στην 65η θέση η Ελλάδα