Οι Θεσμοί «ανοίγουν» τα χαρτιά τους- Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο για την β’ αξιολόγηση

11:11 19/11/2016 - Πηγή: iPop

Σε αναμμένα κάρβουνα φαίνεται πως κάθονται οι Έλληνες διαπραγματευτές καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ώρες θα έχουν στα χέρια τους το κείμενο των Θεσμών με τις θέσεις τους αναφορικά με τα ζητήματα που εκκρεμούν για την δεύτερη αξιολόγηση.

Τα πιο βασικά απ’ τα εκκρεμή ζητήματα είναι το δημοσιονομικό, το εργασιακό και η χρηματοδότηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Η Κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε, ενδέχεται οι εκπρόσωποι των Θεσμών να αποχωρήσουν και να ξανάρθουν στην

Αθήνα.

Θυμίζουμε ότι το EuroWorking Group θα συνεδριάσει στις 28 Νοεμβρίου, ωστόσο, δεν αποκλείεται να γίνουν κι άλλες συνεδριάσεις πριν τις 5 Δεκεμβρίου.

Πάντως, το Σαββατοκύριακο κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς όλοι οι Θεσμοί- ακόμα και το ΔΝΤ- θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα αποκαλύψουν τις θέσεις τους.

Οι διαβουλεύσεις- που σταμάτησαν στις 16 Νοεμβρίου- θα ξεκινήσουν εκ νέου αμέσως μόλις οι Θεσμοί παραδώσουν το κείμενο των θέσεων.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να τονίσουμε ότι ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί στη Βουλή την Δευτέρα, ενώ ήδη οι υπηρεσίες των αρμόδιων Υπουργείων έχουν ξεκινήσει τη συγγραφή του νομοσχεδίου ή των επιμέρους νομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα, τα οποία αναμένεται να ψηφιστούν εντός του Νοεμβρίου.

The post Οι Θεσμοί «ανοίγουν» τα χαρτιά τους- Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο για την β’ αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα