Πώς μεταβαίνουμε στα κομμωτήρια; Τι ισχύει για τους αρχαιολογικούς χώρους και τις διαδημοτικές μετακινήσεις;

11:04 22/3/2021 - Πηγή: iPop

Τα νέα μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ με τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής να σηκώνουν ρολά. Τι ισχύει για τους αρχαιολογικούς χώρους; Πώς πηγαίνουμε στα κομμωτήρια από 22/3; Ποιοι οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται;

Η χαλάρωση των μέτρων, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 19 Μαρτίου, περιλαμβάνει το άνοιγμα κομμωτηρίων και υπηρεσιών μανικιούρ – πεντικιούρ, την επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα, τη λειτουργία όλων των

δημοσίων πάρκων, την ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους και τη λειτουργία στο καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με υποχρεωτική μάσκα. Παράλληλα, άλλαξε και η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το βράδυ αντί στις 7.

Πώς πηγαίνουμε στα κομμωτήρια από 22/3;

Η μετακίνηση σε κομμωτήρια πραγματοποιείται με αποστολή του κωδικού 6 με SMS στο 13033 ακόμα και για διαδημοτική μετακίνηση με αυτοκίνητο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Από Δευτέρα, 22 Μαρτίου, στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου», επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων και περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6» σημείωσε το υπουργείο.

Συνεπώς, και παρά τα όσα ακούστηκαν αρχικά, ένας πολίτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το όχημά του για να μεταβεί σε κομμωτήριο ή κουρείο σε άλλο δήμο, εφόσον φυσικά έχει κλείσει ραντεβού και την ημέρα και ώρα του ραντεβού στέλνει SMS με επιλογή 6 στο 13033 ή ετοιμάζει την χειρόγραφη βεβαίωση και μαζί έχει το αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή e-mail) από το κομμωτήριο.

Οι κανόνες που ισχύουν:

Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τον κωδικό SMS 2, δεν αλλάζει κάτι στην ισχύ του, ούτε και για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Η μετάβαση σε καταστήματα και τράπεζες γίνεται μόνο εντός οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το self-test ανίχνευσης του κορονοϊού

Αρχαιολογικοί χώροι

Όσον αφορά τους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους, άνοιξαν και πάλι με το κανονικό μη διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. Όπως ανακοινώθηκε, οι αρχαιολογικοί χώροι θα υποδέχονται στην είσοδο έως 3 επισκέπτες ανά παρέα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, ώστε να μην δημιουργείται συγχρωτισμός. Οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Η μετάβαση στους αρχαιολογικούς χώρους γίνεται με αποστολή 6 στο 13033, ωστόσο δεν επιτρέπεται η χρήση οχήματος, αλλά μόνο η μετακίνηση σε αυτούς με τα πόδια ή με ποδήλατο. Σημειώνεται ότι κλειστά παραμένουν τα μουσεία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς μεταβαίνουμε στα κομμωτήρια; Τι ισχύει για τους αρχαιολογικούς χώρους και τις διαδημοτικές μετακινήσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos