Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του μετρό της Θεσσαλονίκης – Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο;

15:31 13/9/2021 - Πηγή: iPop

Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του μετρό της Θεσσαλονίκης είναι γεγονός με τον Νίκο Ταχιάο, πρόεδρο του οργανισμού Αττικό Μετρό να γράφει στο βίντεο που δημοσίευσε: “Κάτι “τρέχει” στα έγκατα της πόλης”. Ο οργανισμός Αττικό Μετρό έχει ήδη παραλάβει τους συρμούς με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο

2023.

ΔΕΘ 2021: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Τι εξήγγειλε για τους νέους και την οικονομία;

Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του μετρό της Θεσσαλονίκης

Το βίντεο έχει διάρκεια ενός λεπτού και προβλήθηκε και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από οθόνη στο σταντ της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στο περίπτερο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Στο βίντεο φαίνεται η υπόγεια διαδρομή του συρμού, ένα γεγονός που περιμένει η πόλη εδώ και αρκετά χρόνια.

Στην συνέντευξη τύπου του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ μίλησε για την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του τον Δεκέμβριο του 2023. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

“Η πόλη έχει ταλαιπωρηθεί από μουσαμάδες και μακέτες”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

“Πήραμε μία απόφαση να προχωρήσουμε με την απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, ήταν η μόνη λύση όπως μας είπαν οι ειδικοί για να παραδοθεί το μετρό και ο σταθμός «Βενιζέλου» εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Δεν ισχύουν τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, πως η επανατοποθέτηση θα γίνει με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, όπως έγινε στην Αθήνα σε πολλές περιπτώσεις”.

Αλλάζει ριζικά η Πλατεία Αριστοτέλους – Φωτογραφίες από το σχέδιο ανάπλασης

“Έχουμε πάει κάποιους μήνες πίσω, είπε ο πρωθυπουργός, αλλά αυτό έγινε λόγω των προσφυγών πρέπει να το ξέρει ο λαός της Θεσσαλονίκης. Κατά τα άλλα, τόνισε ότι το μετρό θα παραδοθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2023, αλλά και ότι θα δρομολογηθεί η επέκταση του στις δυτικές συνοικίες της πόλης”.

Και ο υπουργός Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δήλωσε σχετικά με το έργο που έχει καθυστερήσει εδώ και πολλά χρόνια: “Παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις δεν αλλάζουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε, να παραδώσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης μέσα στο 2023”, ενώ συμπλήρωσε ζητώντας “να αφήσουμε πίσω μας το διχασμό” σχετικά με την απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου και την επανατοποθέτησή τους στο σταθμό “Αγία Σοφία”, εργασίες που άρχισαν πριν μερικές μέρες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του μετρό της Θεσσαλονίκης – Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα