Πρέπει να αγαπάς για να μην πονάς

06:02 16/10/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί ο έρωτας να είναι πολύ ισχυρός, να θωρακίζει όσους τον νιώθουν και να διώχνει μακριά όσους θέλουν να τους κάνουν κακό αλλά η αγάπη έχει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη. Θα πρέπει, λοιπόν, να ξέρεις πως πρέπει να αγαπάς για να μην πονάς και δεν το λέμε εμείς αλλά οι επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια και διήρκησε αρκετά χρόνια αποδείχθηκε ότι η αγάπη μπορεί να νικήσει ακόμα και τον πόνο. Ο επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας Τζέιρντ Γιάνγκερ και επίκουρος καθηγητής στον τομέα της διαχείρισης

του πόνου στο αναισθησιολογικό τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Στάνφορντ, εξηγεί: «Η μαγεία της αγάπης είναι τόσο δυνατή που ενδέχεται να μειώνει την αίσθηση του πόνου. Μάλιστα μπορεί να ανταγωνιστεί τις αναλγητικές ιδιότητες παράνομων ουσιών, όπως είναι η κοκαΐνη ή η μορφίνη. Στο επίκεντρο των ερευνητικών ενδιαφερόντων μου βρίσκονται η ανακάλυψη των μηχανισμών και οι ενδεχόμενες θεραπείες του χρόνιου πόνου. «Μελετώ τα συστήματα σε ασθενείς που υποφέρουν. Τα προσεγγίζω εξετάζοντάς τα από φαρμακολογικής, ψυχολογικής, φυσιολογικής και γενετικής άποψης» αναφέρει ο Τζέιρντ Γιάνγκερ. Από ό,τι φαίνεται, λοιπόν, η συγκεκριμένη ανακάλυψη χτυπά ακριβώς στην καρδιά της έρευνάς του.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι το «εργοστάσιο» του εγκεφάλου μας επεξεργάζεται τον έλεγχο του πόνου και το συναίσθημα της αγάπης την ίδια ακριβώς στιγμή στο ίδιο ακριβώς σημείο. Έτσι, όταν το κορμί πονάει αλλά η καρδιά αγαπά, ο πόνος γίνεται μικρότερος.

The post Πρέπει να αγαπάς για να μην πονάς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα