Πρόλαβε το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας μετά τις διακοπές πριν καν ξεκινήσει!

19:58 27/8/2020 - Πηγή: iPop

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψεις τα επίπεδα χαλάρωσης και ξεκούρασης που βίωσες κατά την καλοκαιρινή σου άδεια όσο και την μαυρισμένη σου επιδερμίδα! Δυστυχώς, όμως, δεν κρατάει για πάντα… γι’ αυτό και ψάχνεις τρόπους για να κάνεις το μαύρισμα να διαρκέσει περισσότερο. Πρόλαβε το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας μετά τις διακοπές πριν καν ξεκινήσει!

Η ηλιοθεραπεία κάνει καλό σε πάρα πολλά επίπεδα, η λήψη βιταμίνης D είναι πραγματικά καλή για τον οργανισμό μας. Αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και λέγεται ότι ανακουφίζει τα συμπτώματα του άγχους. Για να μην αναφέρουμε ότι

κάνει θαύματα για τα δόντια, τα οστά και το δέρμα. Όλα αυτά μαζί με την αύξηση της αυτοπεποίθησης που χαρίζει η μαυρισμένη επιδερμίδα είναι ένα κοκτέιλ θετικής ενέργειας! Και αυτό το κοκτέιλ θέλουμε να έχει διάρκεια! Πώς θα το καταφέρουμε αυτό;

Αναλυτικά οι τρόποι για να κάνεις το μαύρισμα να διαρκέσει περισσότεροΒάλε άφθονη αντηλιακή κρέμα

Ο κανόνας «λιγότερο είναι περισσότερο» (less is more, που λέγαμε και στο χωριό μου) σίγουρα δεν ισχύει για την αντηλιακή κρέμα. Στην πραγματικότητα, οι δερματολόγοι λένε να εφαρμόσουμε τουλάχιστον τρεις κουταλιές της σούπας αντηλιακή κρέμα σε όλο το σώμα μας προτού εκθέσουμε το δέρμα μας στον ήλιο.

Οπότε δεν πρέπει να ξεχνάς να βάζεις συνέχεια αντηλιακό αν θέλεις το μαύρισμα σου να είναι βαθύ και να έχει διάρκεια! Προσοχή, μην ξεχνάς το πρόσωπο!

Κάνε δροσερά ντους

Τα ζεστά ντους οδηγούν στην αφυδάτωση της επιδερμίδας και είναι σύμμαχος του ξεφλουδίσματος. Το ήξερες; Έτσι, εάν θέλεις να κάνεις το μαύρισμα σου να διαρκεί περισσότερο, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανταλλάξεις ένα ζεστό ντους για ένα δροσερό. Ένα ακόμα tip που δίνουν οι ειδικοί για να βοηθήσεις μέσα στο ντους να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου είναι να χρησιμοποιήσεις αφρόλουτρο με βάση το λάδι.

Ενυδατική κρέμα: Κάθε μέρα, δύο φορές την ημέρα!

Η ενυδάτωση του δέρματός είναι εξαιρετικά σημαντική, ειδικά όταν στόχος σου είναι να «φυλακίσεις» το μαύρισμα της επιδερμίδας σου για περισσότερο καιρό!

Η ενυδάτωση από το κεφάλι έως τα δάχτυλα διατηρεί τα κύτταρα του δέρματος παχιά και μαλακά, πράγμα που σημαίνει ότι ο τόνος του δέρματός είναι πιο ισορροπημένος και ότι η λάμψη θα παραμείνει στη θέση της για περισσότερο. Προσπάθησε να αποφύγεις  τα παραδοσιακά προϊόντα μετά τον ήλιο, καθώς πολλά από αυτά περιέχουν αλκοόλ, το οποίο στεγνώνει πολύ το δέρμα. Βρες μία ήπια ενυδατική και χρησιμοποίησε την πρωί και βράδυ!

PexelsΑπολέπιση μία φορά την εβδομάδα

Η απολέπιση μπορεί να ακούγεται σαν πολλή προσπάθεια, αλλά είναι σημαντικό εάν θέλεις να κάνεις το μαύρισμα να διαρκέσει περισσότερο. Πριν και μετά τις διακοπές σας είναι οι πιο σημαντικές στιγμές για να απαλλαγείς απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Επιπλέον, η απολέπιση βοηθά στο να διατηρηθεί το δέρμα υγιές και άψογο. Στην αγορά μπορείς να βρεις αρκετά scrubs. Εναλλακτικά, μπορείς να δημιουργήσεις στο σπίτι κάποιο δικό σου ακολουθώντας μία από τις δεκάδες συνταγές που σου έχουμε γράψει!

Μην ξεχνάς το λάδι σώματος

Υποσχόμαστε ότι αυτό είναι ένα τέχνασμα που θα λατρέψεις. Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί πώς οι αγαπημένες σου celebs φαίνονται λαμπερές όλη την ώρα. Η απάντηση είναι το λάδι σώματος. Εφαρμόζοντας μόνο μια μικρή ποσότητα στα χέρια και τα πόδια θα τα κάνει αμέσως να φαίνονται κομψά και θα κάνει θαύματα και για το μαύρισμα.

PexelsΚατανάλωσε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτίνη

Η β-καροτίνη είναι μια οργανική, συνθετική χημική ένωση, που περιέχει μια κόκκινη-πορτοκαλί χρωστική ουσία η οποία βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Πού την βρίσκεις; Σε γλυκοπατάτες, μάνγκο, καρότα και κολοκύθες. Και η έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αυτών των τροφίμων κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο σκούρο.

Πιες περισσότερο νερό

Το να πίνεις πολύ νερό κάνει καλό σε ολόκληρο τον οργανισμό και όχι μόνο στην επιδερμίδα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, είναι ο Νο1 σύμμαχος για να διατηρήσεις ενυδατωμένη την επιδερμίδα σου και να δώσεις παράταση ζωής στα κύτταρα σου! Και τα μαυρισμένα κύτταρα ακριβώς πάνω από την επιφάνεια. Επιπλέον, το πόσιμο νερό – είτε είναι ζεστό είτε κρύο – κάνει θαύματα για το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά σας. Μήπως, ήρθε η ώρα να παίρνεις μαζί σου το πολλαπλών χρήσεων μπουκάλι σου και να πίνεις συνέχεια νερό;

Αν ακολουθήσεις τους παραπάνω τρόπους που σου προτείνουμε θα καταφέρεις να κάνεις το μαύρισμα να διαρκέσει περισσότερο και να κρατήσεις για λίγο παραπάνω τις διακοπές σου και την αίσθηση χαλάρωσης και στην πόλη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες και μερικά ακόμα tips για το πώς να διατηρήσεις το μαύρισμά σου:

Γύρισες από διακοπές; Τα καλύτερα tips για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου!

Photo: Freepik

Το άρθρο Πρόλαβε το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας μετά τις διακοπές πριν καν ξεκινήσει! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα