Ψάχνεις τι να μαγειρέψεις για να πάρεις μαζί σου στη δουλειά; Σου έχουμε την απάντηση! Συνταγή για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα

15:46 9/9/2021 - Πηγή: iPop

Τα σπιτικά γεύματα στη δουλειά είναι ένας τρόπος για να αποταμιεύσεις χρήματα και εννοείται για να τρέφεσαι υγιεινά. Τι συμβαίνει, όμως, όταν δεν έχεις τον κατάλληλο χρόνο ή όταν έχεις ξεμείνει από ιδέες; Μην αγχώνεσαι, είμαστε εμείς εδώ για σένα και σου έχουμε ετοιμάσει μια γρήγορη, εύκολη και υγιεινή συνταγή για κινόα με πέστο και λευκά φασόλια, ώστε να μπορέσεις να απολαύσεις ένα σπιτικό γεύμα αύριο στη δουλειά!

Το ιδανικό wrap

με κοτόπουλο για να πάρεις μαζί σου στη δουλειά!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για κινόα με πέστο:2 φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό, συσκευασμένο2 φλιτζάνια φρέσκια ρόκα, συσκευασμένη80 mL φλιτζάνι ελαιόλαδο και άλλη 1 κουταλιά της σούπας, χωρισμένο30 γρ. φλιτζάνι καρύδια 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ¼ κουταλάκι πιπέρι2 κουταλιές της σούπας νερό1 μεσαίο κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες425 γρ. λευκό φασόλι, στραγγισμένο και ξεπλυμένο40 γρ. φλιτζάνι λιαστή ντομάτα 30 γρ. φλιτζάνι κουκουνάρι 595 γρ. κινόα, μαγειρεμένη

5 αποτελεσματικοί τρόποι για να βάλεις σε πρόγραμμα τα γεύματά σου μες τη μέρα, όσο ανοργάνωτος κι αν είσαι

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Σε ένα μπλέντερ τοποθέτησε τον βασιλικό, τη ρόκα, 80 ml ελαιόλαδο, τα καρύδια, το χυμό λεμονιού, ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το σκόρδο, ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και το νερό και χτύπα τα υλικά μέχρι να γίνουν λεία, μετά άφησέ τα στην άκρη.Ζέστανε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι αρχίσει να καίει, πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και μαγείρεψε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίξε αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψέ τα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.Πρόσθεσε τα λευκά φασόλια και τις λιαστές ντομάτες και μαγείρεψε για 3-4 λεπτά ακόμη, μέχρι τα φασόλια να αρχίσουν να γίνονται τραγανά. Πρόσθεσε το κουκουνάρι και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθούν.Στη συνέχεια μετάφερε το μείγμα των κολοκυθιών σε ένα μεσαίο μπολ με την κινόα. Πρόσθεσε το πέστο και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Ψάχνεις τι να μαγειρέψεις για να πάρεις μαζί σου στη δουλειά; Σου έχουμε την απάντηση! Συνταγή για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα