Σχέδιο δράσης για να χάσεις κιλά γρήγορα και εγγυημένα- Οι 3 συμβουλές που θα σε σώσουν σε όποια ηλικία κι αν είσαι

14:57 31/3/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές πώς να αδυνατίσεις μεγαλώνοντας κι η αλήθεια είναι πως σου έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το συγκεκριμένο θέμα. Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο να χάσεις κιλά, ειδικά μεγαλώνοντας, όμως αυτές οι συμβουλές θα σου φανούν πιο χρήσιμες από ποτέ, αν τις ακολουθήσεις.

Φυσικά και δεν είναι εύκολο να χάνεις βάρος και για πολλούς δεν υπάρχει το μυστικό της επιτυχίας. Αν είσαι ένας από αυτούς για τους οποίους το αδυνάτισμα είναι μια δύσκολη υπόθεση και μια διαδικασία οδυνηρή,

τότε πρέπει να προσέξεις πολύ. Τι να κάνουμε… υπάρχουμε κι εμείς που δεν αναπνέουμε και χάνουμε βάρος βρε παιδιά. Για να δούμε τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση.

Πώς να αδυνατίσεις μεγαλώνοντας μόνο με 3 συμβουλές;

#1 Focus στη διατροφή

Όχι στη δίαιτα! Δίαιτα με διατροφή έχει διαφορά. Και δε θα σου πούμε να κάνεις μια αυστηρή δίαιτα που θα καταστρέψει τον μεταβολισμό σου, αλλά μια ισορροπημένη διατροφή. Η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη όχι μόνο αν θες να χάσεις βάρος, αλλά ώστε να είσαι υγιείς και να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Σου προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι τη στιγμή που θωρακίζει τον οργανισμό σου και τον προστατεύει απέναντι σε λοιμώξεις και ασθένειες.

Πώς να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή; Αρχικά μην κάνεις το λάθος να αποκλείσεις τελείως μια ομάδα τροφίμων, όπως οι υδατάνθρακες, ένα από τα πιο συχνά λάθη που πολλοί κάνουν και στη συνέχεια ξαναπαίρνουν τα κιλά που έχασαν. Η ποικιλία και το μέτρο είναι οι λέξεις κλειδιά. Ωστόσο, πρέπει σίγουρα να περιορίσεις σημαντικά τη ζάχαρη, το junk food, το αλάτι και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Τα tips που χρειάζεσαι για να υιοθετήσεις μια ισορροπημένη διατροφή

#2 Γυμναστική με σωστό πρόγραμμα

Δε θα σου κρύψουμε ότι η γυμναστική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο αδυνάτισμα, όμως έχουμε να σου πούμε πως πρέπει να έχεις ένα καλό πρόγραμμα γυμναστικής. Αν έχεις έναν coach ακολούθησε το πρόγραμμα που σου έχει βγάλει, αν όχι, τότε φρόντισε να συνδυάζεις διαφορετικά είδη ασκήσεων και να μην επαναπαύεσαι σε ένα επειδή σου αρέσει. Ξεκίνα με διατάσεις, αερόβια και συνέχισε με βάρη και ασκήσεις για τους μύες. Δοκίμασε, ακόμα, να ασκηθείς με ποδήλατο, σκοινάκι, κολύμβηση και άλλα είδη άθλησης που μπορεί να σου αρέσουν.

5 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι αν γυμνάζεσαι για να αδυνατίσεις!

Freepik

#3 Ώρα για εξετάσεις…

Έχεις σκεφτεί ότι ίσως να μην χάνεις για κάποιον άλλο λόγο κι όχι επειδή κάνεις κάτι λάθος στη διατροφή και τη γυμναστική σου; Αν τηρείς τα παραπάνω κατά γράμμα, αλλά συνεχίζεις να μην χάνεις γραμμάριο, τότε ήρθε η ώρα να συμβουλευτείς τον γιατρό σου. Καλό θα ήταν, βέβαια, να συμβουλευτείς και έναν διατροφολόγο, αφού μεγαλώνοντας κυρίως η διαδικασία του αδυνατίσματος γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορούμε να αδυνατίσουμε, λόγω ζητημάτων υγείας, όχι σοβαρών απαραίτητα, όμως για καλό και για κακό κάνε τις απαραίτητες εξετάσεις σου. Αυτή ίσως να είναι μία συμβουλή που δεν ακούς συχνά, όμως πολλοί έχουν σωθεί πηγαίνοντας στο γιατρό και στη συνέχεια σε διατροφολόγο για να ακολουθήσουν μια διατροφή με βάση το θέμα υγείας και τις εξετάσεις τους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σχέδιο δράσης για να χάσεις κιλά γρήγορα και εγγυημένα- Οι 3 συμβουλές που θα σε σώσουν σε όποια ηλικία κι αν είσαι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα