Σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης- Τι αλλάζει στη ζωή μας; Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

18:31 3/3/2021 - Πηγή: iPop

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης απ’ την Κυβέρνηση, η οποία θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Μετά τα αυξημένα κρούσματα -την Τετάρτη εντοπίστηκαν πάνω 2.700 νέες μολύνσεις- ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας, αναφέροντας τα νοσοκομεία που προστίθενται στη λίστα εκείνων που δέχονται περιστατικά με covid-19 και παραχωρούν τις κλίνες τους.

Αμέσως μετά, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα περιοριστικά

μέτρα, τα οποία θα έχουν ισχύ μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν:

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 4/3 μέχρι και την Τρίτη 16/3, το πλαίσιο των μέτρων αναπροσαρμόζεται και πιο συγκεκριμένα:

Οι κωδικοί 2, 3 και 6 έχουν διαφοροποιήσεις
-Η μετακίνηση 2 και 3 θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε 2χλμ από τον τόπο κατοικίας 
-Ο κωδικός 6 θα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για πεζούς και ποδήλατα και δεν θα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί με το αυτοκίνητο για άσκηση σε άλλη περιοχή.Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 06:00, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη όπου τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 21:00.Στην περίπτωση της παροχής βοήθειας (κωδικός 4), τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω πληροφορίες και έγγραφα για τον λόγο της μετάβασης.Θα γίνονται αυξημένοι έλεγχοι στους χώρους εργασίας.

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

Αναλυτικά οι αλλαγές όσον αφορά την ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας:Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης- Τι αλλάζει στη ζωή μας; Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα