Σίφνος: Το αγαπημένο νησί των Κυκλάδων. Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις όταν το επισκεφτείς

12:54 25/7/2021 - Πηγή: iPop

Καθώς το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, οι αποδράσεις στα νησιά γίνονται όλο και πιο συχνές. Η Σίφνος είναι από τους πιο αγαπημένους προορισμούς και αν πας είμαι σίγουρη πως θα την ερωτευτείς! Είναι ένα νησί που σε μαγεύει! Από αυτά που σου μένουν στην καρδιά και θέλεις πάντα να γυρίζεις.

Είναι ένας προορισμός που τα συνδυάζει όλα και μπορείς να τον επισκεφτείς για τις καλοκαιρινές σου διακοπές είτε με την παρέα σου, είτε με τον σύντροφό σου, είτε με την οικογένειά σου. Παρακάτω σου έχω συγκεντρώσει

τα 7 must πράγματα που πρέπει να κάνεις κατά την επίσκεψή σου στο νησί!

7 επιλογές που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις όταν επισκεφτείς τη Σίφνο:

5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν κλείσεις τη βαλίτσα των διακοπών


Να δεις ένα ηλιοβασίλεμα από το Κάστρο

Το ηλιοβασίλεμα από το Κάστρο είναι ένα από τα ωραιότερα του Αιγαίου. Η παλιά πρωτεύουσα της Σίφνου είναι ένα Κάστρο κυριολεκτικά! Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ενετικής αρχιτεκτονικής, με τα ατμοσφαιρικά καλντερίμια του να ελίσσονται μέσα από τα τείχη και η θέα στη θάλασσα από την πίσω πλευρά του χωριού είναι εκπληκτική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brian Noel (@bri4n_xmas)

Να κάνεις μια βουτιά από τα βράχια της Χρυσοπηγής

Ίσως η πιο πολυφωτογραφημένη εικόνα της Σίφνου, το εκκλησάκι της Χρυσοπηγής στην άκρη του βράχου που μοιάζει είναι το αγαπημένο σημείο για βουτιές στα κρυστάλλινα νερά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη H ⌘ J I (@nick.haji)

Να χαζέψεις την θέα από τον Αρτεμώνα

Το χωριό με τα πολλά σκαλιά και τα όμορφα σοκάκια! Σίγουρα αν επισκεφτείς τη Σίφνο θα πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε τη βόλτα σου στο συγκεκριμένο χωριό με τα νεοκλασικά αρχοντικά και τις λουλουδιασμένες αυλές, τους πέτρινους φράχτες και τα γαϊδουράκια, μέχρι να καταλήξουν στον γιγάντιο ανεμόμυλο (τον μεγαλύτερο του νησιού) από τον οποίο η θέα στο Αιγαίο είναι ονειρική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cbo Nard (@cbo_nard)

Να μετρήσεις τους 76 αρχαίους πύργους

Να ένας ακόμα τρόπος που η Σίφνος ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες Κυκλάδες: Διάσπαρτους στο νησί θα βρεις 76 αρχαίους πύργους, σε περισσότερο ή λιγότερο καλή κατάσταση, οι οποίοι χρονολογούνται από τον 6ο έως τον 3ο π.Χ. αιώνα, και χρησίμευαν στην επικοινωνία μεταξύ των Ακροπόλεων. Ο πιο καλοδιατηρημένος από αυτούς είναι ο Άσπρος Πύργος, κοντά στην παραλία του Πλατύ Γιαλού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Βασίλης Πρωτόπαπας (@vprotopapas)

Διακοπές με περιορισμούς: Εναλλακτικές ιδέες για να ευχαριστηθείς το καλοκαίρι με τον σύντροφό σου στην εποχή του Covid-19

Να σε βρει η ανατολή του ήλιου στο Στενό

Ένα είναι το Στενό! Το σοκάκι με τα μπαράκια στην πανέμορφη Χώρα της Σίφνου, την Απολλωνία, που ξενυχτά κάθε βράδυ μέχρι τις πρώτες ηλιαχτίδες. Έχει μπαράκια και μουσική για όλα τα γούστα! Μπορείς να ακούσεις ωραίες reggae, soul και funk μουσικές αλλά και να χορέψεις στο ρυθμό των 80s και των σύγχρονων mainstream hits.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GREECE MY COUNTRY (@greece_mycountry)

Να περπατήσεις ένα μονοπάτι της Σίφνου

Αν λατρεύεις την πεζοπορία, στη Σίφνο θα βρεις ένα μεγάλο και εξαιρετικό δίκτυο μονοπατιών. Στο νησί υπάρχουν 19 επίσημα σηματοδοτημένες διαδρομές 100 χιλιομέτρων τις οποίες μπορείς να βρεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Σίφνου για τα μονοπάτια, αλλά και σε πεζοπορικούς χάρτες που διατίθενται στο νησί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RomansCycladicLovers (@cycladeseveryday)

Το travel test που έχει δυσκολέψει ακόμα και τους πιο έμπειρους ταξιδιώτες- Εσύ θα τα καταφέρεις;

Να επισκεφτείς ένα πανηγύρι

Το νησί προσελκύει και θρησκευτικό τουρισμό, καθώς έχει 227 εκκλησίες και μοναστήρια. Πολλά από αυτά συνδέονται με ωραία, παραδοσιακά πανηγύρια με κοινά δείπνα, όπου προσφέρονται διάφορα κεράσματα. Αν βρεθείς, λοιπόν, στο νησί μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τους ντόπιους αν υπάρχει κατά τη διάρκεια της παραμονής σου κάποιο πανηγύρι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aegean Speed Lines (@aegean_speedlines_official)

Ένα τελευταίο tip για το ταξίδι σου: Δε γίνεται να πας στη Σίφνο και να μη δοκιμάσεις από το νόστιμο παραδοσιακό φαγητό του νησιού, τη ρεβιθάδα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Σίφνος: Το αγαπημένο νησί των Κυκλάδων. Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις όταν το επισκεφτείς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σίφνος, Κυκλάδων,sifnos, kykladon